– Vi har i dag jobbet med en langsiktig løsning, men måtte gjøre noen interne avklaringer. Vi hadde tenkt å jobbe videre med det på mandag, men for Johannes var det viktig å lande dette i dag, så da endte det på en standard representasjonsavtale. Vi er glade for at vi endelig har landet dette og at vi kan fokusere på vinteren, sier Espen Bjervig til TV 2 via medieansansvarlig Gro Eide.

Løsningen partene nå blir enige om, vil bety at Klæbo er underlagt Skiforbundet i perioder han representerer Norge i verdenscupen. Det vil enkelt forklart bety fra han forlater hjemmet sitt på verdenscup-tur frem til han er hjemme igjen.

Med en slik løsning, sier Klæbo fra seg muligheten til å gå med sin private sponsor på skidressen under verdenscupløp. De andre «ukedagene» vil han være fri og kan promotere sine sponsorer slik han vil.

Tidligere har Skiforbundet og Klæbo forhandlet om en representasjonsavtale der han skulle vært underlagt Skiforbundet nærmest hele vinteren - men han samtidig har kunne gå med en privat sponsorlogo på skidressen.

26-åringen sier i en pressemelding at han har vært «lei av å bli stemplet som gjerrig og pengefokusert».

– Forhandlingene har ikke handlet om penger og berikelse. Jeg har bidratt masse til fellesskapet. Og jeg har også planer om å gjøre det i tiden fremover. Fellesskapet er svært viktig, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Han avviser påstander om at han har motarbeidet fellesskapet.

– For det er totalt feil. Dette har absolutt ikke handlet om penger. Det at det spres løgner om prosessen har jeg mislikt stort, fortsetter Klæbo.

Det er denne løsningen langrennssjef Espen Bjervig ga i Dagbladet onsdag, som Klæbo fikk tenning på:

– Vi kan lage en avtale med Klæbo med full fleksibilitet, altså at han bare representerer NSF fra torsdag til han er hjemme igjen søndag kveld. Han kan i prinsippet få fire fridager fra landslagsavtalen hver eneste uke, men da vil jo også retten til å ha egne sponsorer på landslagstøyet falle bort i de dagene han representerer landslaget og NSF. Da har han resten av uken på å vise fram sine egne sponsorer. Så enkelt kan det løses, om dette ikke handler om økonomi i det hele tatt.

Dette forslaget har nå gjort at partene blir enige.