mandag 30.03 2020

Ber kommunen ta vare på lokalt næringsliv

En leder av en større bedrift i Lavangen ber kommunen ta vare på det lokale næringslivet. Han viser til at kommunen ikke alltid handler inn varer lokalt. – Vi har ingen strategi for næringslivet svarer ordfører Hege Myrseth Rollmoen og ser at ikke alt handles lokalt.

Trafikketterforsker har ankommet ulykkesstedet

Operasjonsleder Morten Augensen i politiet sier til Folkebladet at det nok vil ta noen timer før veien åpnes helt igjen etter kollisjonen mellom en tanktbil og en lastebil på E6 mandag. Han sier at politiets trafikk-etterforsker har ankommet og brannvesenet jobber intenst med å fjerne en del diesel fra veibanen, og hindre at det kommer ned til Takvatnet.

Omstridt 2,5 kilometergrense for hyttekjøring:

Skuterkjøring: Flertall for å fjerne grensen

– En gledens dag, sier forslagsstiller Sandra Borch (Sp). Mandag morgen avgjorde Frp at de går med Sp og vil fjerne 2,5 kilometergrensa for å kjøre skuter til hytta.

Stormsenter på vei mot Nord-Norge: – Kan blåse til sterk kuling

Tirsdag vil et stormsenter ankomme Troms: – Det kan nok være lurt å ha snøspadene og snøfreserne klare, sier meteorologen.

Nytt koronadødsfall i Norge

Ny dato for humanistiske konfirmasjoner i Troms

Tidligere i år ble alle humanistiske konfirmasjonene avlyst, men nå er det satt nye datoer senere i år.

Mann døde etter kollisjon på E6

En person ble sittende fastklemt etter kollisjon mellom en lastebil og en tankbil mandag formiddag. Senere døde han av skadene.

Tankbil og lastebil har kollidert

Tre nye tilfeller i Senja — den ene ble muligens smittet i Tromsø

– Men vi må ikke se oss blind på geografi

Tre nye personer har fått bekreftet koronavirus i Senja kommune. Den ene kan ha blitt smittet i Tromsø. Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien er imidlertid lite opptatt av det geografiske.

Over 40 % av verdens befolkning er i karantene

Dette skjedde mens du sov

Oppfordrer til oppheving av lokale tiltak, men bruker ikke tvang:

Tas opp i Bardu kommunestyre mandag

Regjeringen oppfordrer kommuner til å oppheve sine lokale, ekstra strenge koronatiltak, men bruker ikke tvang. I Bardu tas saken opp i kommunestyret mandag.

søndag 29.03 2020

Unglyn tenker på psykisk helse i koronatidene:

– Fryktelig viktig å komme seg ut

Preparerte skiløyper til enhver tid skal gjøre det innbydende å komme seg ut. – Det er noe som heter psykisk helse også, sier Geir Fredriksen i Unglyn IL.

– Hvis man kan sette matvarer trappa, så kan man jo også gjøre det med bøker

Dyrøy folkebibliotek har nå startet opp med utkjøring av bøker.

Viktig transportåre lammet

– Uten hurtigruta går alt i stå på

Per Lund har jobbet på Lunds skipsekspedisjon i over 50 år. Han trodde aldri det skulle skje at hurtigruta sløyfer å anløpe Finnsnes, slik tifellet er nå under koronakrisa.

Tre nye har testet positivt på koronasmitte i Senja

De to personene som ble testa knyttet til personen som fredag fikk påvist viruset, har fått bekrefta sine prøver, skriver Senja kommune i ei pressemelding.

Trosser koronakrisen — starter bygging av ny skole til 370 millioner

Usikkerheten omkring pandemien var i fokus da politikerne skulle bestemme seg for å gå i gang med bygging av ny skole til 369 millioner. Hensynet til næringslivet veide tungt da fem mot to vedtok utbyggingen.

Utsatte pressekonferanse i siste liten

TV2 meldte søndag at regjeringen kommer til å legge flere føringer for hvordan lokale karanteneregler skal gjennomføres, men vil ikke legge ned forbud mot slike regler.