fredag 17.09 2021

Nytt smittetilfelle i Lavangen — spores til kontakt med elever

Ansatt tiltalt for økonomisk utroskap — skal ha satt fiskerikonsern i fare for å tape over 1,6 mill.

En mann i 40-årene fra Troms skal ved flere anledninger ha videresolgt fiskerikonsernets fisk til inntekt for sitt eget firma. Nå må han i retten og svare for seg.

Brunbjørn mellom Haltbrekken (SV) og Borch (Sp)

Sau mot bjørn. Sp mot SV. Haltbrekken (SV) mot Borch (Sp). Et åpenbart ulikt syn i rovdyrpolitikken må løftes frem i regjeringsforhandlingene, mener Lars Haltbrekken.

Totalt 34 smittet i forbindelse med utbruddet

Mistenkte er sluppet fri — nektet å forklare seg for politiet

Den mistenkte mannen i 40-årene som politiet mener står bak det omfattende hærverket i Finnsnes sentrum, har nektet å forklare seg for politiet.

49 nye smittede i Tromsø

Vil ta i mot flere flyktninger

Senja kommune ber Intergerings- og mangfoldsdirektoratet om å få bosette flere afghanske flyktninger.

Feirer en 50-åring som betyr mye for mange

Mandag kveld feiret han at han ble valgt inn på Stortinget, og til helga står en ny fest for tur for Nils Foshaug. Da skal nemlig 50-årsjubilanten Øvre Dividal nasjonalpark feires, og styrelederen gleder seg til ei storslagen feiring av en 50-åring som han vet betyr mye for mange.

Nyskolen i Gryllefjord:

– Betyr utrolig mye for både Torsken og Gryllefjord

Under kommunestyremøtet i Senja kommune torsdag ble det endelig vedtatt at den nye skolen i Gryllefjord skal stå i Sildevika. En merkedag for bygda, mener tidligere Torskenordfører Fred Flakstad.

Frykter flere vil utvikle et alkoholproblem etter pandemien

– Når normalen vender tilbake er det lurt å legge fra seg Netflix-vinen på ukedagene, advarer alkovettorganisasjonen Av-og-til.

Kutt i skolehelsetjenesten kan true senjabarns helse

Skolehelsetjenesten i Senja kommune har ansvar for over 2000 elever, fordelt på 20 skoler. Med 5,5 årsverk er tjenesten underbemannet og må på grunn av mangel på ansatte kutte i tilbudet.

– De raserer skolehelsetjenesten

Skeptisk, kritisk og en katastrofe. Det er ordene Stein-Erik Svendsen, rektor på Senja videregående skole, bruker om skolehelsetjenestens nye ordning.

– Enkeltoppfølging har gitt for liten tid til forebygging

Skolehelsetjenesten i Senja kommune ble tatt opp under kommunestyremøtet torsdag. Representanter fra både Senjalista, Ap og MDG ønsket at rådmann Hogne Eidissen skulle redegjøre for de endringene som nå skjer i tjenesten.

torsdag 16.09 2021

Utreder konkrete traséer for Nord-Norgebanen

Nå er arbeidet med å finne ut hvor Nord-Norgebanen eventuelt skal legges i fremtiden i gang.

Onsdag kan Bardufoss bli by:

Anbefaler politikerne å si ja til bystatus

"Målselv kommunestyre definerer Bardufoss som by fra vedtaksdato".

Ingen ukontrollert smitte avdekket i Målselv:

– Vi er optimistisk nå

28 elever og to nærkontakter er nå registrert smittet i tilknytning til koronautbruddet på Bardufoss videregående skole. Men kommuneoverlegen er optimist med tanke på å få slått ned utbruddet, for de seneste testene har ikke avdekket smitte i nye klasser eller miljøer.

Nytt smittetilfelle påvist i Sørreisa

Nå kan du tenne bål igjen

Torsdag oppheves det generelle bålforbudet i skog og mark. Norsk Friluftsliv melder om at interessen for bål har økt under pandemien.