torsdag 13.08 2020

Interne e-poster avslører dramaet da smitteskandalen ble et faktum — kommunen følte seg bløffet av Hurtigruten

Kommunens ansatte måtte dobbel- og trippelsjekke informasjonen de fikk fra Hurtigruten, og krisestaben følte at de måtte fatte beslutninger på sviktende eller falskt grunnlag.

Omfattende oppgradering av fylkesvei:

– Med de tiltakene vi gjør nå skal levetida bli ganske lang

Fylkesveien mellom Fossbakken og Tennevoll får seg en omfattende oppgradering. – Det gir mer igjen for pengene enn å lappe på veien, sier rådgiver og byggeleder Geir Johnsen fylkeskommunen.

Ble ulovlig sagt opp — vant frem i retten

En kvinne fra Midt-Troms får 230.000 kroner i erstatning etter at hun ble ulovlig sagt opp fra sin arbeidsplass i Midt-Troms.

Legerapport om «Roald Amundsen»: – Redde for å dø om bord

FHI: Norge kan bli rødt om to uker

Inviterte til pressen — måtte dra etter fire minutter

Konsernsjef Daniel Skjeldam tok seg tid til å snakke med pressen i Tromsø i fire minutter da han gjestet byen torsdag.

Nytt koronadødsfall registrert i Norge

Skal flytte bjørn: – Et komplisert oppdrag

Etter at søknaden om felling ble avslått, ble det bestemt at bjørenene som har tatt livet av hundrevis av sau i Indre Troms, skal flyttes i stedet. Men det er enda en stund til oppdraget vil gjennomføres.

Første koronatilfelle fra Ibestad

Ordfører Dag Sigurd Brustind fikk onsdag kveld melding om at en person folkeregistrert i Ibestad er smittet av koronaviruset.

Dette er det ikke ofte du møter på landeveien

– Kan ha dem med på lengre turer

Torgeir Vestheim og Veronica Midttun tar med seg hundene i egen tilhenger når de legger av gårde på tur på hver sin motorsykkel.

onsdag 12.08 2020

Åpner ikke testsenter for korona på Bardufoss lufthavn

Selv om Oslo, Bergen og Stavanger lufthavn åpner egne testsentre for korona, er det foreløpig ikke aktuelt for Bardufoss lufthavn å gjøre det samme.

Hurtigruten ønsker granskingen velkommen

Styret i Hurtigruten, samt konsernsjef Daniel Skjeldam ga onsdag ettermiddag en uttalelse vedrørende granskningen som nå pågår.

Fotograf Arnfinn Johnsen:

– Det ble en annerledes workshop i år

For tolvte gang har stjernefotograf Arnfinn Johnsen avholdt foto-workshop på Kråkeslottet i Bøvær på Senja. På grunn av koronarestriksjoner ble det en annerledes, men kanskje desto sterkere opplevelse.

Utbedringen av hurtigbåtterminalen:

– Jobber for å åpne så fort som mulig før høsten

Arbeidene med å utbedre taket i hurtigbåtterminalen på Finnsnes starter denne uken. Når den spås ferdig, varierer imidlertid fra tidlig i høst til utpå våren neste år.

Person i Tromsø smittet av korona

Tre utesteder brøt smittevernreglene

Ottos, Hugos Pub og Sørreisa Hotell har alle skjenket sine gjester over disk. Det er ikke lov. Nå har de fått varsel om å endre praksis umiddelbart ellers kan de miste skjenkebevillingen.

Senjamann involvert i milliard-kontrakt

Lytix Biopharma inngår milliardavtale med amerikansk biotekgigant, melder Dagens Næringsliv.

Varsler revisjon av hele Hurtigruten

– Basert på de dokumentene vi har fått, så har vi varslet Hurtigruten om at vi ønsker å gjøre en revisjon av rederiet, sier kommunikasjonssjef Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til Nord24.