Haaland har en stressreaksjon i foten, og superspissen har gått glipp av de siste kampene til Manchester City. Han spilte heller ikke semifinalen i klubb-VM som City vant 3–0 mot Urawa Red Diamonds.

Rett før kampstart meldte flere britiske medier, deriblant Manchester Evening News, at stjernetrioen Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne og Jéremy Doku er blitt tatt ut av troppen til klubb-VM.

– Kevin begynte å trene med oss på mandag og skal trene med oss onsdag. Han har vært ute i fire måneder, men er på bedringens vei. Erling kan fortsatt ikke trene, sier City-manager Pep Guardiola etter kampen.

Med andre ord spiller ikke Haaland i finalen mot Fluminense. Den spilles fredag klokken 19 og sendes på VG+ Sport.

TUNG KVELD: Urawa Red Diamonds norske forsvarer Marius Høibråten var involvert i to av Citys scoringer. Det første var et selvmål. Foto: AHMED YOSRI / Reuters / NTB

Manchester City hadde få problemer med å slå Urawa Red Diamonds fra Japan. Norske Marius Høibråten skled inn et selvmål rett før pause, før Mateo Kovacic og Bernardo Silva satte inn hvert sitt mål etter hvilen.

– Han er uheldig, men ikke riktig orientert, sier VGs ekspert Joacim Jonsson om selvmålet til nordmannen.

Kampen ble et lite mareritt for Høibråten. Bernardo Silvas 3–0-scoring var nemlig også sist innom nordmannen, noe som gjorde at Urawa-keeper Shūsaku Nishikawa ble utspilt.

– Det er bare uflaks, slår Kjetil Rekdal fast.

Oscar Bobb (20) kom inn fra benken for City. Han imponerte med en rekke fine involveringer og var nær både mål og målgivende i løpet av sin snaue halvtime på banen.

– Han må ta hvert minutt han får og være tålmodig. City må et tidspunkt bygge et nytt lag og da er det viktig for ham å utvikle seg sånn at han kan ta over for spillere som forsvinner, sier Rekdal om 20-åringen.

I finalen venter Fluminense fra Brasil som slo Al Ahly fra Egypt 2–0. Der kan det bli flere minutter for Norges juvel.

Landslagssjef Ståle Solbakken kommenterte skaden til Haaland i VGs studiosending før kamp. De har ikke snakket sammen etter at skadeproblemene til jærbuen ble kjent.

– Det er en stresskade, som de gjør alt de kan for å unngå at blir en større skade. Det er veldig mange kamper igjen av sesongen, sa Solbakken på sendingen.

Landslagssjefen la til at dersom en stresskade blir til noe mer, så er man fort «oppe i måneder».

– Det tas ingen sjanser. Det er sikkert en grunn til at han er der nede. Det er vel at han skal få den rette behandlingen og litt varme. Foreløpig er skaden under kontroll og i bedring. Men det er å vente de ekstra dagene slik at det ikke kommer en ytterligere stressreaksjon.

  • PS: Per-Mathias Høgmo ble nylig presentert som Urawa Red Diamonds nye trener. Han tar imidlertid først over klubben etter nyttår.