Tema

onsdag 12.05 2021

Festivalsommer og nok en spesiell 17. mai

Festivalsommeren og idretten står på vent. Hva kan arrangeres og hvem må avlyse?

mandag 10.05 2021

Etterlyste revidering av politisk reglement

I 2019 nedsatte kommunestyret et utvalg for å revidere de politiske reglementene i Målselv. Roar Sollied (V) er ikke fornøyd med det som er kommet ut av arbeidet snart to år senere.

søndag 09.05 2021

Bøndene aksjonerer på Finnsnes

Også senjabøndene er frustrert over manglende statlig forståelse for utfordringene i jordbruket. Derfor aksjonerer de på Finnsnes tirsdag.

Vil ha pakke for hele kommunen

Senterpartiets Roy-Willy Hansen er bekymret for at Gisundbrua skal bli en bremsekloss for framtidas Senja-samferdsel. Derfor er han glad for at han fikk gjennomslag for å utrede alternativ kryssing av Gisundet i forrige ukes møte i det kommunale utvalget for samfunnsutvikling.

torsdag 06.05 2021

Ville ha kommunestyret med på ei håndsrekning til vanskeligstilte barnefamilier:

Opprørt over at flertallet sa nei

Rødt-politiker May-Tove Pryneid synes det er for ille at Målselv avkorter sosialstønaden til trengende som også får barnetrygd. Men hun fikk ikke kommunestyreflertallet med på ei endring.

onsdag 05.05 2021

Forlenger elva for første gang på 48 år

Arbeiderpartiets Arild Braathen kjempet hardt for å beholde dagens grense, men vant ikke fram. Dermed blir grensen mellom Målselva forlenget og Målselvfjorden forkortet for første gang på nesten 50 år.

Senja-pakken

«En del vi må enes om før Senja-pakken spikres»

Stiller spørsmål om sammenslåing av fylker

I onsdagens spørretime var tvangssammenslåing av fylker, blant annet Troms og Finnmark, samt Høyres intensjon om å slå sammen flere kommuner tema.

tirsdag 04.05 2021

Sterke reaksjoner på Senterpartiets kuvending om skolestrukturen i Bardu:

Mener Sp har servert reinspikka løgn

Arbeiderpartiet reagerer stekt på oppspillet til Senterpartiets åpning for å legge ned grendeskolene i Bardu. – Det Senterpartiets gruppeleder har sagt om at de har en plan, har jo vært reinspikka løgn, sier Ap-gruppeleder, Berit Sandnes Wikstøl. Høyre ønsker derimot å rette fokuset stramt på det som nå må gjøres.

Sp gjør helomvending og åpner for å legge ned begge grendeskolene i Bardu:

– Smertefullt – men vi kan ikke trylle

Styringspartiet i Bardu har tviholdt på videre drift av grendeskolene tross bekmørke skyer i den kommuneøkonomiske horisonten. Men nå har Senterpartiet (Sp) snudd, og det kan bety at alle grunnskoleelevene i Bardu samles i den nye skolen på Setermoen fra høsten 2022.

lørdag 01.05 2021

Senja-pakken — hvem skal betale?

På selveste 1. mai er vi ute med en ny utgave av Folkepodden.

fredag 30.04 2021

Slik vil han satse på Nord-Norge

I denne spesialutgaven av Folkepodden har vi Arbeiderpartiets statsministerkandidat i studio.

torsdag 29.04 2021

Støre: – Vi skal gjøre slik at flere vil leve og bo i nord

I tiden fremover vil Arbeiderpartiet dele sine regionalpolitiske planer. Nord-Norge er torsdag først ut.

mandag 26.04 2021

Tror på stemning for bompenger for å løse veiutfordringer

Senja kommune ønsker et spleiselag med stat og fylke for å løse akutte utfordringer innen vei og samferdsel. Kommunen ønsker også å ha brukerne med på å betale regninga — les bompenger.

Ønsker spleiselag for å bedre trafikkforholdene

Mandag lanserte Senja kommune Senjapakken — en pakke med forslag for å bedre trafikkforholdene både i sentrum og distriktene. Det legges blant annet fram planer om flere kilometer med gang- og sykkelvei, utbedring av Gisundbrua og tunnel gjennom sentrum på Finnsnes. Og deler av det skal finansieres av bompenger.

Opptak: Ungdommens råd for å bo i distriktene

Dette mener de unge må til for å bosette seg i distriktene. Statsminister Erna Solberg og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland mottar ti råd fra ungdommens distriktspanel.

fredag 23.04 2021

«Det går alltid et tilbaketog»

Nord-Norgebanen:

En sutrete samferdselsminister

Vil snu katastrofale tall for statlige arbeidsplasser — kommer med sterk kritikk av regjeringens politikk

Fylkesordfører og andrekandidat til stortingsvalget, Ivar B. Prestbakmo (Sp) kommer med sterk kritikk av regjeringens politikk for statlige arbeidsplasser. – Det trengs en effektiv nasjonal plan for utflytting av statlige arbeidsplasser til småbyer og tettsteder i Norge, sier Prestbakmo.

Høyre svarer Prestbakmo: – Har flyttet ut dobbelt så mange

Høyres førstekandidat til stortingsvalget fra Troms, Erlend Bøe ber Sp være forsiktig med å gjøre seg høy og mørk i spørsmålet om statlige arbeidsplasser.

Denne mannen kan kapre én plass på Stortinget fra Arbeiderpartiet

Senterpartiets superoppslutning gjør at Arbeiderpartiet kan miste ett av sine to mandater til Stortinget. Den som kan kapre plassen er fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo.

Superresultat for Senterpartiet i ny meningsmåling: – Ingen tvil om at nordnorske velgere vil ha regjeringsskifte

Senterpartiet har ei oppslutning i Troms på hele 25,4 prosent viser ei fersk meningsmåling. – Det er ei måling som tyder på regjeringsskifte, sier valgekspert Jonas Stein.

Fersk måling: Dette partiet topper i Troms

I en fersk meningsmåling gjort av Norstat for NRK er det Senterpartiet som har størst oppslutning blant velgerne i Troms.

torsdag 22.04 2021

Fremmet forslag i helga — ønsker at Forsvaret skal handle mer lokalt

På årsmøtet i Troms og Finnmark Høyre ble det i helgen ble det fremmet en uttalelse fra Erlend Svardal Bøe, Martin Nymo og Lars Fossberg om mer forsvarsindustri og leverandørutvikling i nord.

Samling i bånn av meningsmålingene

tirsdag 20.04 2021

Jubler etter flertall for Nord-Norgebanen:

– Uten korona hadde det blitt kakefest

Det var mange som var fornøyde etter at det ble flertall i Stortinget tirsdag for å be regjeringa igangsette arbeidet med å realisere jernbanen i Nord-Norge. Blant dem Sps Sandra Borch og Aps Nils Foshaug.

Hareide om «historisk» jernbanevedtak: − Null verdi

Alle partier på Stortinget vil utrede Nord-Norgebanen. Tirsdag ettermiddag går flertallet på Stortinget enda lengre og ber regjeringen «sette i gang arbeidet med å realisere Nord-Norgebanen».

Stortinget har vedtatt startskuddet for Nord-Norgebanen

Som varslet overkjørte opposisjonen regjeringen og vedtok tirsdag at arbeidet med Nord-Norgebanen må starte.

Innfører tiltak for de minste fiskefartøyene

Nærings- og fiskeridepartementet innfører nå tiltak som skal bidra til at de minste fiskefartøyene fullt ut skal klare å utnytte sine kvoteandeler i 2021.

Opptak: Stortinget har vedtatt startskuddet for Nord-Norgebanen

Se mandagens debatt i Stortinget om nordområdene, hvor Nord-Norgebanen var ett av temaene, og få med deg avstemminga hvor den videre skjebnen til en jernbane nordover skal avgjøres.

mandag 19.04 2021

Fremmer forslag om Nord-Norgebanen i Stortinget: – Dagen i dag kan bli historisk

I helga vedtok Arbeiderpartiets landsmøte at det er et mål å realisere Nord-Norgebanen, og fremmer nå forslag om dette i Stortinget.

Når nye Finnsnes barneskole skal bygges melder spørsmålet om størrelse på gymsalen seg

– Det er viktig at flere behov oppfylles

Skal man bygge en vanlig gymsal eller en sal som er stor nok til for eksempel håndball, futsal, klatring volleyball og innebandy? Dette er noe som må avklares når nye Finnsnes barneskole skal bygges.

søndag 18.04 2021

Bedre fylkesvei og skredsikring nå!

Arbeiderpartiets skuffende nei til rusreformen

lørdag 17.04 2021

Fornyet tillit for Myrseth i Arbeiderpartiets sentralstyre – Støre gjenvalgt som partileder

Cecilie Myrseth fra Troms Ap valgt til to nye år Arbeiderpartiets sentralstyre.

Myrseth nedstemt på landsmøtet – ville flytte iskantsonen og stanse ny petroleumsaktivitet

Forslaget fra Cecilie Myrseth, Raymond Johansen og Gaute Børstad Skjervø fikk 97 av 294 stemmer under landsmøtet til Arbeiderpartiet.

fredag 16.04 2021

Hvilke forsvarspolitiske planer har partiene i nord?

«Nei til atomnaivisme»

Endrer organisasjonsstrukturen i kommunen

Som tidligere omtalt ønsket flertallet i formannskapet å gjøre noen endringer i den kommunale organisasjonsstrukturen i Bardu. Nå er planen endelig vedtatt i kommunestyret.

torsdag 15.04 2021

– Tøft, men Sp håper å unngå omfattende kutt

Karl Johnny Bjørnsen vedgår ikke at Senterpartiet legger opp til ei rasering av den kommunale velferden i Bardu. Men gruppelederen vedgår at det er tøffe tak.

Frykter Sp vil rasere Bardu-velferden

Onsdag vedtok Senterparti-flertallet i kommunestyret å beholde grendeskolene i Bardu. Ifølge Ap og Høyre innebærer det i praksis at det kommunale velferdstilbudet vil bli rasert og at det ikke blir mulig å drifte kommunen innenfor lovens rammer.

onsdag 14.04 2021

Bygginga av fiskerihavn i Fjordgård:

Mot million-overskridelse på havn

Prosjektleder for Senja kommunes bygging av en fiskerihavn i Fjordgård, Bjørn Lauransen, forteller at de ikke ligger an til å klare å holde seg innenfor budsjettrammen som er satt til 55 millioner på prosjektet.

Opptak: Stortingets spørretime 14. april

Brannvesenet må gjøre flere av politiets oppgaver, blant annet i Indre Sør-Troms, som følge av politireformen. Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stiller spørsmål til statsminister Erna Solberg i Stortingets spørretime.

Ordføreren tok til motmæle etter kritikk under formannskapsmøte:

– Det stemmer ikke

Under formannskapsmøte tirsdag ble det diskutert flere aspekter rundt måten regnskapstallene til Senja kommune fra 2020 ble lagt frem på. Ordføreren var klar i sin tale da han mente det var blitt gjort riktig.

mandag 12.04 2021

Opptak: Senja formannskap 13.4.2021

Se direktesendingen fra møtet i Senja formannskap tirsdag i opptak.

fredag 09.04 2021

Frykter at utenlandske aktører kan kjøpe opp reiselivet i nord

– Det er fare for et konkursras i reiselivet i nord, kommenterte svært bekymrede reiselivsaktører fra Troms og Finnmark overfor stortingsrepresentanter fra samme fylke.

onsdag 07.04 2021

Nasjonal transportplan:

Historisk satsing på samferdsel i Nord-Norge

fredag 02.04 2021

Line Miriam Haugan har meldt seg ut av Frp

Etter mange år i flere posisjoner og verv i partiet, har Line Miriam Haugan nå meldt seg ut av Fremskrittspartiet. Også Torkel Johnsen i Senja Frp har meldt seg ut.

onsdag 31.03 2021

Tom-Rune har virkelig fått kjenne stormen

Han kom inn i ordførerstolen som en politisk skårunge, og fikk en sjelden tøff start med korona og anstrengt kommuneøkonomi. Heldigvis liker ordfører Tom-Rune Eliseussen å jobbe.

mandag 29.03 2021

Senja kommune er på rett vei

Hasan-saken og kirkeasylsaken på Finnsnes:

Streng, men rettferdig asylpolitikk

lørdag 27.03 2021

– Ingen støtte til Røkenes i musikkutstyrsaken

Beskyldninger som anmeldelse, svindel, korrupsjon og bedrageri haglet da ordfører Hege Myrseth Rollmoen redegjorde for møter og saksbehandling som gjelder Reidar Røkenes.

Flere millioner i overskudd i fjor — men i år blir det langt tøffere:

– På riktig vei, men langt fra friskmeldt

På grunn av at Senja kommune i 2020 sparte nesten 21 millioner på oppvekst og kultur, og hentet ut 21 millioner fra eget disposisjonsfond, endte kommunen opp med et positivt årsresultat i 2020. – Vi er fornøyde, sier ordføreren og rådmannen.

Sørreisa kommune har vedtatt økonomiske kutt:

Ordfører: – Det vil smerte over hele fjøla

Pengene på fond er nesten brukt opp og de økonomiske utfordringene er store. Nå kutter Sørreisa kommune i drifta.

fredag 26.03 2021

Beskyldninger om svindel og korrupsjon: – Det er ubehagelig

Beskyldninger som svindel, korrupsjon og bedrageri haglet da ordfører Hege Myrseth Rollmoen redegjorde for møter og saksbehandling som gjelder musikkutstyrkrangelen i Lavangen. – Det er svært ubehagelig, sier tidligere ordfører Bernhardt Halvorsen.

Senja kommune:

«Størst på fisk — svak på fiskeripolitikk»

torsdag 25.03 2021

Vil ikke pålegge all næringsvirksomhet ny eiendomsskatt

Kun kraftselskaper vil måtte betale til felleskassa mens den gamle ordningen for eiendomsskatt for næringslivet trappes ned i Lavangen.

Omstilling og kutt i alle sektorer i Bardu kommune:

Senterpartiet tviholder likevel på grendeskolene

Kommunestyret har vedtatt et omstillingsprogram som innebærer store kutt i alle sektorer i kommunen. Likevel vil ikke senterpartiflertallet legge ned grendeskolene og flytte elevene inn i nyskolen som snart står ferdig på Setermoen.

Hun gjør comeback i lokalpolitikken

Senterpartiets Anneli Anfeltmo gjeninntrer i målselvpolitikken.

onsdag 24.03 2021

Opptak: Sørreisa kommunestyre 25.3.2021

Vi sendte Sørreisa kommunestyre direkte torsdag 25. mars 2021. Se hele møtet i opptak.

mandag 22.03 2021

Målselv har bestemt hvilke kommunale veiprosjekter som skal prioriteres i år:

Her blir det undergang om et drøyt år

Kommunestyret i Målselv er ikke bemyndiget til å tidfeste jordas undergang. Men på Andslimoen vil de ha undergang til sommeren 2022.

Legger frem nytt skuter-forslag i dag: – Handler ikke om å endre loven, men å flytte ansvaret

På vegne av Frp kommer stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen med et forslag om å gi kommunene ansvaret for å forvalte all motorferdsel i utmark. Også Senterpartiet vil gi kommunene økt myndighet.

torsdag 18.03 2021

Senja kommune støttet ikke andre pliktkommuner

– Et flott vedtak som jeg er komfortabel med

Et stort flertall i Senja kommunestyre ber fiskeriministeren gå gjennom pliktsystemet for trålerne og se på hvordan dette etterleves.

Mer penger til fylkesveier de neste årene:

Lanserer storsatsing på fylkesveiene: – Svært gledelig

De settes av 18 milliarder mer til fylkesveier i den nye Nasjonale transportplanen.

tirsdag 16.03 2021

Opptak: Møtte pressen om statsbudsjettet

Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og finansminister Jan Tore Sanner møtte pressen før budsjettkonferansen på Hurdalssjøen tirsdag morgen.

«Ap tar utfordringene i Troms-landbruket på alvor»

mandag 15.03 2021

Her kan det komme 20 nye omsorgsboliger om politikerne sier ja

Torsdag skal kommunestyret vedta byggestart for nye omsorgsboliger i Målselv. Og dersom de følger formannskapets tilrådning blir opptil 20 boenheter bygd i området innenfor Andslimoen barnehage og Målselv helsetun.

fredag 12.03 2021

Hva truer lokaldemokratiet?

Jeg fryser på ryggen

torsdag 11.03 2021

Rot i Senja kommune om lokaldemokrati

onsdag 10.03 2021

Opptak: Senja kommunestyre 11.3.2021

Senja kommunestyre møttes for andre gang i år. På grunn av koronasituasjonen også denne gangen på Teams. Se direktesendinga i reprise.

Foreslår å legge ned lokalutvalgene: – Et endeløst kaos

Torsdag denne uken skal kommunestyret ta stilling til rådmannens forslag om å legge ned lokalutvalgene i Senja kommune. Lokalutvalgsleder Kay Erling Ludvigsen gir prosessen stryk og sier lokalområdene nå blir fratatt en høringsinstans.

Opptak: Stilte spørsmål om fraflyttinga

Sandra Borch og Trygve Slagsvold Vedum lovet å stille finansministeren til veggs i spørretimen om fraflytting og sentralisering i Nord-Norge.

tirsdag 09.03 2021

Slik påvirker koronapandemien norsk politikk

Det er ennå tidlig å si hva som vil bli langtidseffektene av koronapandemien, men noen trekk begynner allerede å materialisere seg, ifølge UiT-forskere.

fredag 05.03 2021

«Det er klart at vi skal ta en for Oslo»

Vedtok lukket behandling av kommunens leieavtale

Senja formannskap innkalte til ekstraordinært formannskapsmøte om kommunal leie av Kunnskapsparken fredag. Med seks mot fem stemmer vedtok formannskapet å lukke behandlinga av saka.

torsdag 04.03 2021

Millionpluss for Målselv

I august så det ut til at Målselv kommune ville gå med et underskudd på nesten åtte millioner i 2020. Slik ble det ikke.

onsdag 03.03 2021

Nå blir Målselv endelig Høgtun-eiere

Målselv kommune er enig med Troms og Finnmark fylkeskommune. Nå overtar kommunen byggene etter Høgtun videregående skole, og fylkeskommunen får 4,2 millioner kroner.

Takker av etter mange år i Senja Idrettsråd

– Har vært ei fin tid

Brynjulf Edvardsen (62) fra Gibostad har vært leder i Senja Idrettsråd i nesten 15 år. I mai takker han av og blir pensjonist på heltid.

fredag 26.02 2021

Jacob (14) synger ut om nedskjæringer i Senja: – At dere tør

Da Jacob Winther (14) på Finnsnes ungdomsskole skrev om nedskjæringer i Senja kommune i et skoleprosjekt, fikk han innblikk i et budsjett han likte dårlig. Det førte til denne «protestvideoen».

tirsdag 23.02 2021

Ordføreren kalte Nordlys inn til oppvaskmøte: – Et spesielt møte

Ordfører Gunnar Wilhelmsen mente Nordlys var «ute etter ham», ifølge journalist til stede på møtet.

Utenlandske arbeidere gjør en viktig jobb for oss:

«Polakk, takk!»

«Høyt politisk spill om midtdeler på E8»

mandag 22.02 2021

Opptak: Senja formannskap 23.2.2021

Tirsdag møttes senjapolitikerne i formannskapet igjen — også denne gangen på Teams. Se direktesendingen i reprise.

Vedtok visjoner og slagord om det gode liv

Med vedtak om nytt slagord og visjoner, skal Lavangen profilere seg utad. – Nei, dette skal ikke bli et skrivebordsvedtak, bedyrer ordfører.

Fylkeskommunen søkte ikke om midler til sjømatveiene på Senja

Fylkeskommunen søkte ikke om midler til sjømatveiene på Senja i statens tilskuddsordning til opprusting av fylkesveinettet. Fylkesråd Kristina Hansen (Ap) beroliger imidlertid om at eksportveiene på «Æventyrøya» ikke er glemt.

Tidligere Sørreisa-lensmann reagerer på rusreformen

– Stripper politiet for sanksjonsmuligheter

Liberaliseringstilhengerne jubler, mens motstanderne rister på hodet. Norges Politilederlag mener samfunnet fortsatt trenger straff som et ris bak speilet i arbeidet med å holde narkotikamisbruken så lav som mulig.

Fremskrittspartiet etter Siv-epoken

søndag 21.02 2021

Disse skal jobbe for å få to representanter fra fylket inn på Stortinget

Under fylkesårsmøtet i helga ble det klart hvem som sitter i fylkesstyret for Troms Senterparti neste periode.

fredag 19.02 2021

Uavgjort i politisk dragkamp om kontrollutvalget

– Dette er komplisert, sa ordfører i en av de mange pausene som kommunestyret måtte ha i valget på fem personer til kontrollutvalget. Lovparagrafer, tilgivelse og Folkebladet kom i skuddlinja.

Frp-ultimatum på Stortinget: Forlanger midtdeler i Lavangsdalen

Per-Willy Amundsen (Frp) varsler et tydelig ultimatum til regjeringa i forkant av Stortingets behandling av ny Nasjonal transportplan: Ingen midtdeler i Lavangsdalen? Intet flertall.

torsdag 18.02 2021

Jensen: Jeg håper partiet velger Sylvi Listhaug som Frps neste leder

Partileder Siv Jensen sier at hun har anbefalt Sylvi Listhaug som Frps nye partileder, men understreker at det er opp til partiet å velge etterfølgeren.

Frp-leder Siv Jensen trekker seg

NRK meldte torsdag ettermidag at Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, trekker seg etter 15 år som partileder. Partiet innkalte til pressekonferanse klokka 17.15 torsdag.

Ber om innspill fra Nord-Norge til småbystrategi

Regjeringen vil styrke småbyene som attraktive kraftsenter i regionen. I dag møter distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) representanter for viktige samfunnsaktører og næringsliv i nord, for å få innspill til regjeringens strategi for små byer og større tettsteder.

onsdag 17.02 2021

Sp om politireformen: – Ikke godkjent

Høyres Peter Frølich er i overkant kreativ når han til NTB påstår at den såkalte nærpolitireformen nå har fått et godkjentstempel av justiskomiteen, mener Jenny Klinge, justispolitisk talsperson i Senterpartiet.

Takk til Jasmin, og lykke til videre!

Frp har har ikke så mye å feire

tirsdag 16.02 2021

Uklart hvilket kontrollutvalg som gjelder: – Kommunen må lære seg paragrafene

Et tredje forsøk på å velge nytt kontrollutvalg i Lavangen kommer opp i kommunestyret torsdag. Politikerne er ikke enige i hvilket utvalg som i dag er gyldig. – Kommunen må lære seg paragrafene, mener Svenn Ole Wiik som ordføreren vil ha kastet.

lørdag 13.02 2021

Høyreregjeringa truer arbeidsplasser på sjø og land

Målselv vil vurdere nærmere veivalget for turistsamarbeid

Regional tilknytning eller størrelse og erfaring. Det er blant faktorene det står mellom når Målselv kommune skal velge destinasjonsselskap.

onsdag 10.02 2021

Kirkeasylsaka oppe i Stortinget spørretime onsdag — Torgeir Knag Fylkesnes stilte spørsmål til Kjell Ingolf Ropstad (KrF):

Søreng er mer optimist enn på lenge

Statsråd og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad måtte svare om kirkeasylsaken i Stortingets spørretime onsdag. – Jeg er mer optimistisk enn på lenge, kommenterer lokalpolitiker Per-Inge Søreng (KrF).

Opptak: Stortingets spørretime 10.2.2021

Flere lokale saker var oppe i Stortingets spørretime onsdag. Sandra Borch og Cecilie Myrseth var begge på talerstolen. Blant spørsmålene var kirkeasylsaka på Finnsnes, politireformen og mottak av 3.000 utenlandske soldater i Nord-Norge.

tirsdag 09.02 2021

Hver tredje engelsklærer i fylket oppfyller ikke kravene: Dette mener Kent Gudmunsen (H) kan være løsningen

Regjeringen skal i år bruke 1,6 milliarder på å videreutdanne lærere. Kent Gudmunsen (H) oppfordrer kommunene til å gi lærere permisjon for å ta videreutdanning.

søndag 07.02 2021

Ungdommen fikk vind-gjennomslag: – Et skritt i riktig retning

Senterungdommen sier nei til utbygging av havvind i gyteområder og fiskefelt. – Et skritt i riktig retning, sier sentralstyremedlem i Senterungdommen, Andrine Seppola.

torsdag 04.02 2021

Opptak: Senja kommunestyre møte - 04.2.2021

Senja kommunestyre møttes for første gang i 2021 torsdag. Se i opptak her.

onsdag 03.02 2021

Frp på nivå med SV — dårligste måling siden 2006

Fremskrittspartiet og SV får samme oppslutning på NRK og Aftenpostens siste måling – 8,3 prosent. Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet er jevnstore på topp.

fredag 29.01 2021

Den ekle følelsen av «snik-sentralisering»

Hysj, hysj — vær stille!

Foreslår internasjonal katastrofe:

Sp får ikke kaste EØS til havs

torsdag 28.01 2021

Per Sandberg og Kristin Spitznogel stiller til valg i Troms

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg stiller til førsteplass til stortingsvalget i 2021 for Liberalistene Troms og Finnmark. Psykolog og sexolog Kristin Spitznogle er nominert til andreplass.

tirsdag 26.01 2021

Opptak: Senja formannskap 26.1.2021

Senja formannskap møtes for første gang i år. Møtet foregår på Teams, og du kan se hele møtet i opptak her.

mandag 25.01 2021

Politisituasjonen i Troms: – Vil ha et sterkt politi

Erlend Svardal Bøe (H), førstekandidat til stortingsvalget i Troms roser politimester Astrid Nilsen for at hun lyttet og stoppet forslaget om å redusere antallet geografiske driftsenheter fra fem til to i Troms.

lørdag 23.01 2021

Fremmer forslag om å raskt sikre Hæren helikopter:

– Svært viktig å sikre kompetansen på Bardufoss

Senterpartiet fremmet torsdag et representantforslag om å sikre Hæren dedikert helikopterstøtte på Bardufoss, frem til Hæren får nye helikopter fra 2024.

– Har ikke sett noen ta et så tøft grep som Senja kommune

Fylkeslederen i Sykepleierforbundet mener kutt på ledernivå vil skape utfordringer med kompetanse og fagmiljø.

fredag 22.01 2021

«Korona, politiske taburetter og politisk mynt»

Politimesteren varsler endringer:

Ansatte reagerer skarpt på ytterligere sentralisering

Frustrasjonen er stor blant de ansatte i politiet etter det ble kjent at det kan komme ytterligere sentraliseringsgrep. Det fryktes at politiet på Finnsnes og Midt-Troms tappes for polititjenester.

onsdag 20.01 2021

– Svaret fra Ropstad var jo som forventet

Lavangen kommune og ordfører Hege Myrseth Rollmoen fortviler over kommunens ekstrakostnader i forbindelse med omsorgsovertakelse. Etter onsdagens spørretime-svar i Stortinget er hun ikke så mye mer optimistisk.

tirsdag 19.01 2021

Arbeiderpartiet har mistet over 5.000 medlemmer

Medlemstallet i Arbeiderpartiet falt med hele 10 prosent i fjor. Partisekretær Kjersti Stenseng skylder på koronakrisen.

mandag 18.01 2021

Renate tar over plassen til Jasmin

Renate Leiknes tar fast plass i Senja kommunestyre.

fredag 15.01 2021

«Nå er det nok — regjeringa må låse opp kirkedøra!»

Flytter og takker for seg i Senja-politikken:

– Det som skjedde har satt sine spor for alltid

Jasmin Agovic Nordaas (45) og kona flytter sørover. Hovedsaklig er årsaken at kona har fått seg ny jobb, men han benekter samtidig ikke at bråket i kommunestyret i fjor er en medvirkende faktor.

torsdag 14.01 2021

Ap kan miste opptil 17 mandater: − En skikkelig drittmåling

Fortsetter krisemålingene for Arbeiderpartiet, vil partiet kunne miste en tredjedel av plassene på Stortinget. Blant representantene som står i fare for å ryke, er tidligere Målselv-ordfører Nils-Ole Foshaug.

Ap-toppen snakker ut: Derfor sa hun nei til å bli kulturminister

«Si meg! Er det ingen som skal lage et intervju med meg i anledning min 70-årsdag på torsdag?»

tirsdag 12.01 2021

Sorenskriveren: – Har ingen tro på at det blir ryddige prosesser

Sorenskriver Frank Kjetil Olsen tror omstillingsprosessen med å redusere antall tingretter fra 60 til 23 blir alt annet enn ryddig.

søndag 10.01 2021

Bekymring for Senja kommune:

Ta ballen — ikke spilleren

torsdag 07.01 2021

Senja kommune og grums:

Stakkars deg, Søreng!

Mener ikke lenger at Trump bør få fredspris

Per-Willy Amundsen nominerte Donald Trump til Nobels fredspris i 2018. Det gjør han ikke igjen.

tirsdag 29.12 2020

Går inn i ny jobb på nyåret:

– Blir spennende og utfordrende

Margrethe Hagerupsen skal fra og med januar gå inn i ei stilling som rådgiver i Sørreisa kommune. Hun skal hjelpe kommunen med å bedre den økonomiske situasjonen.

onsdag 23.12 2020

Per Willy Amundsen tar et oppgjør med ideologi-diskusjoner i Frp

Frps høyrøstede mann fra nord skal nå styre Oslo Frp. Han vil ikke lenger ha noe å gjøre med «nasjonalkonservativ»-begrepet som har skapt splid i Frp - og mener at ideologidebatten bør legges død en gang for alle.

mandag 21.12 2020

EU skal ikkje bestemma

søndag 20.12 2020

Statsbudsjettet:

Fest, snus eller mat i kjøleskapet?

fredag 18.12 2020

«Den tyngste jobben gjenstår i Senja»

torsdag 17.12 2020

Senja-budsjettet vedtatt med knappest mulig flertall

Med knapp margin ble budsjettet til posisjonen vedtatt med en stemme i overvekt.

Lokalpolitiker ble kneblet i møte

Lokalpolitiker Line Miriam Haugan (Frp) fikk mikrofonen slått av under sitt innlegg i behandling av en betent sak i kommunestyret.

Kommunen øker lønna til rådmannen

Senjarådmann Hogne Eidissen har fått økt lønnen sin med 100.000 kroner.

Opptak: Senja kommunestyre 17.12.2020

Budsjett og økonomi var en viktig del da Senja kommunestyre møtes via Teams torsdag. Se direktesending i reprise.

tirsdag 15.12 2020

Merkelig opptreden av opposisjonen i Senja

torsdag 10.12 2020

Mener Stortinget rent faktisk har nedlagt Senja tingrett fra i dag

Justiskomiteens forslag om å opprettholde Senja tingrett med stedlig ledelse fikk ikke flertall i Stortinget torsdag. Ifølge sorenskriver Frank Kjetil Olsen kan ikke vedtaket forståes på annen måte enn at Senja tingrett nå er nedlagt som selvstendig domstol.

Opptak: Fylkestinget i Troms og Finnmark 10.12.2020

Neste års budsjett, blant annet finansiering av senjaveier på agendaen, ble debattert og behandles i torsdagens møte.

onsdag 09.12 2020

Innsigelsen på kraftlinja Silsand-Brensholmen vedtatt sendt til videre behandling:

– Forventer rask avklaring

Under fylkestingets desembersamling onsdag ble status vedrørende kraftlinja mellom Silsand og Brensholmen tatt opp. Vedtaket som ble gjort der, får Senja-ordføreren til å øyne håp om en rask avklaring.

Helårsferge over Malangen og hurtigbåttilbudet:

Nord-Senja trenger ikke ofre noe som helst

– Håper at alle får plass i en ny skole

Senjaordføreren dro for å få innspill fra elevene til hvordan en ny Finnsnes barneskole bør bli.

Opptak: Fylkestinget om ny kraftlinje til Senja

Fylkestinget i Troms og Finnmarks desembersamling med blant annet en interpellasjon om kraftlinje mellom Silsand og Brensholmen.

tirsdag 08.12 2020

Engasjerte barneskoleelever stilte ordføreren spørsmål om nyskolen:

– Prisverdige elev-innspill

Tirsdag dro Senja-ordføreren på besøk til Finnsnes Barneskole for å gi elevene på skolen muligheten til å stille spørsmål om nyskolen som planlegges bygget. Der ble han møtt med mange håpefulle idéer.

mandag 07.12 2020

Ber om tilleggspunkt på opprusting av senjaveiene i fylkesbudsjettet:

– Det er på tide med en forpliktende plan

Troms og Finnmark Høyre vil foreslå et tilleggspunkt på fylkesbudsjettet hvor man utreder en plan for opprusting av fylkesveinettet i Senja-regionen.

onsdag 02.12 2020

«Nominasjon er en uhyre brutal prosess»

Opptak: Målselv kommunestyre 2.12.2020

Onsdag møttes målselvpolitikerne for blant annet å behandle neste års budsjett. Se direktesending i opptak.

søndag 29.11 2020

Erlend Svardal Bøe vant stortingskampen — slapp jubelen løs

Med 44 stemmer mot 33 vant Erlend Svardal Bøe kampen om å bli førstekandidaten til Troms Høyre.

Kent Gudmundsen (H) fikk ikke fornøyet tillit: – Jeg vil bare gratulere Erlend med førsteplassen

Kent Gudmundsen lover å gi jernet i valgkampen, sjøl om han tapte avstemminga om førsteplassen. Nå ber han partiet stå samlet.

lørdag 28.11 2020

En politikk for landsdelen

fredag 27.11 2020

«Barna er vinnerne — de ansatte er taperne»

Nordområdemeldinga lanseres i dag:

Må satse på den arktiske regionen

mandag 23.11 2020

Prestbakmo klar for valgkamp — har stor tro på plass på Stortinget

Ivar Prestbakmo sier etter helgas nominasjon i Troms SP at det handler om ti måneders valgkamp.

søndag 22.11 2020

Forbauset over Lunengs helikopter-skepsis

– Lite offensivt

Nils Foshaug (AP) er forbauset over den skepsisen Målselvordfører Bengt Magne Luneng utviser i forbindelse med at Stortingspartiene på fredag ble enige om en dedikert helikopterstøtte til Bardufoss i den nye langtidsplanen for Forsvaret.

Myrseth og Foshaug på topp for Troms Ap

Cecilie Myrseth og Nils Ole Foshaug ble lørdag valgt som toppkandidater for Troms Ap foran stortingsvalget i 2021.

lørdag 21.11 2020

Sp sikter seg inn mot to på tinget fra Troms

Troms Senterparti har sterk tro på å greie å berge to representanter fra Troms på Stortinget ved valget neste høst. Nominasjonsmøtet på lørdag valgte fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo til å stå på 2. plassen på stortingsvalglista.

Opptak: Troms Senterpartis nominasjonsmøte

Troms Senterparti avholdt sitt nominasjonsmøte lørdag på Teams. Se sendingen fra møtet her.

fredag 20.11 2020

Rådmannens 2021-budsjettforslag:

Senja kommune — rasering av distrikter

torsdag 19.11 2020

Sykehjemsdrifta i Gryllefjord og Sifjord:

– Vi må se på helheten

Utvalget for helse, pleie og omsorg i Senja kommune går imot Senja-rådmannens forslag om en omhjemling av sykehjemmene i Gryllefjord og Sifjord. De råder rådmannen til å se på helheten.

onsdag 18.11 2020

Veilysene i kommunen skrus ikke av: – Det var ingen diskusjon

I dag (onsdag) har utvalg for samfunnsutvikling utvalgsmøte. Før møtet kunne lederen for utvalget, Torkel Johnsen (Frp), informere om at de ikke kommer til å støtte forslaget om å skru av veilysene i Senja kommune.

Lover at Støa ikke skal legges ned: – Det er bred politisk enighet

Mandag møtte utvalg for oppvekst og kultur i Senja kommune Folkebladet for å fortelle en gladnyhet. De sier at Støa skal bestå.

tirsdag 17.11 2020

Målselv på vei mot en sunn kommuneøkonomi, men mangler buffer:

Kan bety farvel til brøyting og skattefritak

Rådmannen i Målselv foreslår å kutte brøyting av privat veier og fjerne femårsfritaket for eiendomsskatt, om de folkevalgte ønsker å etablere en buffer i kommuneøkonomien. Samtidig legger rådmannen fram en tiåring investeringsplan med blant annet ny barnehage, nye omsorgsboliger, utvikling av idrettshaller og opprusting av veier.

Håper at Senja tingrett skal bestå, men krever noen garantier: – Forventningen er at vi får gjennomslag

Frps justispolitiske talsperson, Per Willy Amundsen, forventer at de får gjennomslag for sine garantier vedrørende rettskretsgrensene.

mandag 16.11 2020

De lover at skoletilbud skal bestå

I helga gikk bekymrede foreldre og elever ved skoletilbudet Støa ved Finnsnes ungdomsskole ut med bekymringer for nedleggelser etter forslag om kutt i kommunebudsjettet. Nå lover et politisk flertall i Senja kommune at tilbudet, som er for de som sliter på vanlig skole, skal skal få bestå.

fredag 13.11 2020

«Dette handler jo om mørkeredsel»

tirsdag 10.11 2020

Opptak: Senja formannskap 10.11.2020

Senja kommunes pressede budsjett sto høyt på agendaen da formannskapet møttes på Teams tirsdag.

søndag 08.11 2020

Har opplevd både valget og økende koronasmitte på nært hold i USA: – Tenkte at jeg burde komme meg hjem nå

Svein Håkon Bjørkli Jansen (20) fra Senjahopen har den siste uka fått oppleve det amerikanske valget på nært hold. Men på grunn av økende koronasmitte reiser han nå hjem til Norge igjen.

Statsbudsjettet og lavinntektsfamilier:

Slik bekjemper vi barnefattigdom

fredag 06.11 2020

Leter etter ny rådmann — har forlenget søknadsfristen

Formannskapet i Sørreisa kommune har forlenget søknadsfristen på rådmannsstillingen i kommunen.

Det er slutt mellom meg og USA:

«Det er slutt mellom meg og USA»

Bedre helsetjenester for alle — ikke økte forskjeller

torsdag 05.11 2020

Usikkerhet om fysisk budsjettmøte

Senja kommune er usikker om det blir fysisk eller digitale kommunestyremøter i desember.

onsdag 04.11 2020

Opptak: Senja kommunestyre 5.11.2020

Dagens møte i Senja kommunestyre ble avholdt via Teams. Se hele sendingen i opptak.

Ingen klar vei til seier for Biden

Fire timer etter at de første valglokalene stengte i USA, har trolig Donald Trump vunnet Florida. Men verken han eller Joe Biden har ennå en klar vei til seier.

tirsdag 03.11 2020

Til politikerne i Senja kommune:

På tide med selvransakelse

mandag 02.11 2020

«Kan bli nedlagt som selvstendig domstol før jul»

søndag 01.11 2020

Fylkesordføreren ut mot regjeringens nye taxi-regelverk: – Vil undergrave alt

Ivar B. Prestbakmo og Sandra Borch er sterkt kritisk liberaliseringen av drosjenæringa.

lørdag 31.10 2020

Eyir, 14 år, ble politisk interessert da broren ikke fikk livsnødvendige medisiner

På AUF sitt landsmøte holdt Eyir Skavholm (14) fra Lavangen en sterk tale om problemene medisinmangelen i Norge har ført til. – Jeg var redd broren min, Viljar ikke skulle overleve, sier han og er overbevist om at dette handler om politikk.

– Trump får det verste av vår kultur fram

Hele verden følger med på valget i USA, som avgjøres om få dager. Amerikanerne Liza Goodwin og Jesse Bodin bor begge i Midt-Troms og følger spent med, men aller mest er de spente på hva som skjer etter valget.

fredag 30.10 2020

«Senjas smertefulle snuoperasjon»

Står fram som Ap-varsler — forlater politikken

Tonje Randisdatter Tunstad fra Dyrøy har sett politikkens fine og stygge sider. Nå stikker hun til Oslo, etter hun falt for en av disse «nordnorske sutrepop»-stjernene som holder til sørpå.

Avleggs og malplassert kjønsrollediskusjon:

«Hadia Tajik — feil sko og feil farge»

tirsdag 27.10 2020

På tredjeplass på Venstres liste

Roar Sollied fra Målselv er på tredjeplass på stortingslisten til Troms Venstre.

Innstilt som nummer to på stortingslista

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes (45) er innstilt som førstekandidat for Troms SV til neste års stortingsvalg, mens Katrine Boel gregussen fra Finnsnes er nummer to.

Fant inspirasjon på desentralisert møte i Frovåghamn

Troms Arbeiderparti og Senja Arbeiderparti møttes i helga for å se på mulighetene og utfordringene som venter.

mandag 26.10 2020

Foreslår utvidet tilskudd for bosetting av flyktninger med store helseutfordringer

UDI og IMDi vil doble antall år kommunene får tilskudd for å bosette flyktninger med store helseutfordringer.

Politiker og forfatter Geir Finne er død

Gjennom nesten 40 år jobbet akademikeren, forfatteren og politikeren Geir FInne på universitetet i Tromsø.

søndag 25.10 2020

Hun klarte det mange unge sliter med — nå vil politikerne gjøre det lettere å bygge i distriktene

Line Stokmo (33) har bygd sitt eget hus på Å i Senja kommune. Det er det ikke alle unge som får til. Nå ønsker Arbeiderpartiet å gjøre noe med saken, slik at flere kan gjøre som nettopp Line.

torsdag 22.10 2020

Gudmundsen (H) varsler kamp om førsteplassen: – Jeg har flest delegater

Da Kent Gudmundsen ønsket gjenvalg tok ikke engang nominasjonskomiteen seg bryet med å intervjue den sittende stortingsrepresentant før de vraket ham.

Vil vrake Gudmundsen og gå for Bøe

Erlend Svardal Bøe er nominasjonskomiteen i Høyres foretrukne kandidat til å stå øverste på lista til stortingsvalget. - Jeg er klar for å gi alt, sier Bøe.

tirsdag 20.10 2020

Per Mathis Oskal fra Sørreisa topper Ap-lista

Per Mathis Oskal fra Sørreisa topper Arbeiderpartiets liste for Gaisi valgkrets til Sametinget. Sørreisa-ordfører håper han blir Sametingspresident.

mandag 19.10 2020

Eyir (14) fikk stående applaus etter tale om multifunksjonshemmet bror

14 år gamle Eyir Skavholm fra Lavangen representerte AUF i Troms og Finnmark på AUFs landsmøte denne helgen og holdt en sterk tale om hans multifunksjonshemmede bror. Det høstet gode ord både fra Jonas Gahr Støre og landsmøtet.

fredag 16.10 2020

Kjemper dere bare for legene, Søreng og Ness?

Opptak: Ny langtidsplan for Forsvaret

Statsministeren, justis- og beredskapsministeren og forsvarsministeren presenterer den nye samfunnssikkerhetsmeldingen og langtidsplanen for Forsvaret.

torsdag 15.10 2020

Anne Marit Bjørnflaten (51) fikk hjerneslag:

– Får du taleproblemer så ring 113. Tidsfaktoren er kritisk.

På jobbreise i Oslo fikk Anne Marit Bjørnflaten (51) taleproblemer. Mannen hennes, Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen, spurte om han skulle fly ned og være sammen med henne, men hun sa nei. Det var sikkert bare en stressreaksjon, tenkte hun.

onsdag 14.10 2020

Ap-ordførere gjør opprør mot regjeringen: – Frykter kutt i tjenester og oppsigelser

I likhet med 138 Ap-ordførere i hele landet, gjør ordførerkollegene Marit Alvig Espenes i Dyrøy, Jan-Eirik Nordahl i Sørreisa og Hege Rollmoen Myrseth i Lavangen opprør mot regjering sitt forslag til statsbudsjett.

To fra Midt-Troms blant topp tre på Frps liste for Troms

Kristian P. Wilsgård fra Torsken og Ida Gårseth Hov fra Trollvika er på innstilt på henholdsvis 2. og 3. plass på Frps listeforslag for Troms valgkrets.

Arbeidsfolk og syke får regninga:

Gavedryss til millionærer

mandag 12.10 2020

– Vi anerkjenner ikke prosessen som er igangsatt

Det reageres sterkt fra kommuner og politikere på at de ikke har blitt tatt med i arbeidet som pågår med å vurdere politistrukturen og hvordan den fremtidige bemanninga skal være i distriktene. Mandag møttes politiledelsen i Troms og Midt-Tromspolitikerne i Sørreisa.

søndag 11.10 2020

Allerede i gang med å utarbeide snøskutertraseer for hytteeiere etter den nye lovendringa:

– Vi skal ikke kaste bort tida

Så snart lovendringa som fjernet avstandskravet på 2,5 kilometer for snøskuterkjøring fra brøytet vei kom, gikk Salangen kommune igang med å utarbeide skutertraseer. De håper andre følger etter.

fredag 09.10 2020

«Er det virkelig "for langt opp dit"?»

onsdag 07.10 2020

Stort flertall for helårsferge

Med 51 mot seks stemmer vedtok fylkestinget i Troms og Finnmark onsdag ettermiddag å lyse ut kontrakt for helårs fergedrift mellom Botnhamn og Brensholmen, med oppstart fra 6. september 2021.