Rochdale-Tottenham 2–2

Rochdale sto for en sensasjonell prestasjon da League One-laget klarte 2-2 og berget omkamp mot Tottenham i FA-cupens femte runde søndag.

Det ble klart etter en kamp som virkelig tok fyr i sluttminuttene. Rochdale kjemper til daglig i bunnen på nivå tre i England, men viste ingen respekt da Tottenham var på besøk.

Harry Kanes straffescoring etter 88 minutter virket å begrave hjemmelagets håp om omkamp, men tre minutter på overtid dukket innbytter Steve Davies opp og sikret 2-2. Det betyr fortsatt mulighet til kvartfinalespill, og ikke minst kjærkomne penger i klubbkassa som inntektene omkampen på Wembley kommer til å generere.

– FA-cupen er magisk. Vi har en ny mulighet på Wembley, og det er samme situasjon som tidligere, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino ifølge BBC etter kampen.

Rochdale-manager Keith Hill var naturligvis svært fornøyd med det overraskende 2-2-resultatet.

– Jeg synes vi spilte ganske bra. Det var en vanskelig kamp. Jeg kan ikke beskrive mine følelser, men det kan hende jeg kan beskrive dem om et par dager. Vi prøvde å presse motstanderen, og jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og resultatet.

Ian Henderson scoret Rochdales første mål da laget spilte 2-2 mot Tottenham i FA-cupen søndag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

Tok ledelsen

Rochdale gikk kraftig til verks fra start og imponerte før pause foran 8000 tilskuere. Ian Henderson fikk en stor mulighet til å gi vertene ledelsen etter 32 minutter, men spissen sviktet i avslutningsøyeblikket.

Kun sekunder før pause fikk Rochdale-angriperen sin revansj da han etter et innlegg fra høyre styrte inn 1-0.

Tottenham svarte etter 59 minutter da en nydelig stikker fra Moussa Sissoko fant Lucas Moura. Den tidligere PSG-spilleren, som debuterte fra start for Tottenham søndag, var sikker alene med keeper og sørget for 1-1.

Satte inn Alli og Kane

Pochettino kastet innpå tungt skyts i form av både Dele Alli og Harry Kane etter pause, og etter 88 minutter var begge de to i begivenhetenes sentrum.

Alli gikk over ende i Rochdale-boksen, og dommeren pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Harry Kane sikker, men hjemmelaget nektet å gi seg. Etter at tre av de fire tillagte minuttene var spilt, ble ballen slått inn fra venstre. På bakre stolpe sto en umarkert Davies som med venstrefoten satte inn 2-2 til ellevill jubel blant hjemmefansen.

– Når ballen faller til Steve Davies, så scorer han. Han er meget god til å avslutte, sa Hill.

Vinneren av omkampen på Wembley møter enten Sheffield Wednesday eller Swansea i kvartfinalen.