For halvannen uke siden var Tottenham snaut ti minutter unna sjokkexit i FA-cupen mot Newport fra nivå fire, men Spurs vant kontrollert 2-0 i onsdagens omkamp.

Storscoreren Harry Kane berget Spurs med sin sene 1-1-utligning borte mot League 2-laget. På Wembley var derimot avansementet aldri i fare.

Etter 26 minutter styrte Dan Butler ballen i eget nett med hælen. I stedet for å hamre ballen unna, sendte han den bak egen keeper. Erik Lamela doblet til 2-0 åtte minutter senere.

Argentineren kom alene med Newport-målvakt Joe Day og gjorde ingen feil. Han ble spilt gjennom perfekt av Son Heung-min.

Tottenham hadde like før hatt en ordentlig skuddkanonade mot Day, men verken Lamela eller Son klarte å sette returballene i mål.

Newport var i realiteten ikke i nærheten på den engelske nasjonalarenaen, men langt ut i overtiden fikk Pádraig Amond en gyllen sjanse. Iren var plutselig alene med Spurs-keeper Michel Vorm, men avsluttet svakt. Dermed kunne Vorm avverge med en rask redning.

Tottenham gjester Rochdale fra nivå tre i femte runde av FA-cupen.