LEICESTER - NORWICH 1–1

Leicester hadde vunnet sine ni siste kamper og har etablert seg som nærmeste utfordrer til den suverene serielederen Liverpool, men lørdagens poengtap betyr at det skiller ti poeng mellom lagene etter 17 spilte kamper.

Hjemmelaget var nær en tidlig scoring da Tim Krul i Norwich-målet slo Youri Tielemans' avslutning i stolpen og ut, men ellers var det Norwich som innledet kampen best. Storscorer Teemu Pukki burde ha ordnet borteledelse da han umarkert møtte et innlegg fra Sam Byram, men han fikk ikke ballen i mål.

Finnen gjorde opp for seg rett etterpå med sitt niende mål for sesongen. Han brukte farten på et framspill fra Emi Buendía og overlistet Kasper Schmeichel i hjemmemålet.

foto
Jamie Vardy måtte gå målløs av banen for første gang på ti kamper, og Norwich brøt med 1-1 Leicesters ni kamper lange seiersrekke. Her er Max Aarons i duell med Vardy. Foto: Nick Potts, AP / NTB scanpix

Norwich er i akutt poengnød i bunnstriden og hadde et grep om kampen, men ga det fra seg i slutten av første omgang. Jamie Vardy trodde det var han som scoret, i så fall for niende kamp på rad, da han styrte James Maddisons hjørnespark ved nærmeste stolpe. Imidlertid ble keeper Krul oppført med selvmål etter at han i forsøket på å redde slo ballen inn i målet.

Vardy var nær scoring også i begynnelsen av 2. omgang, da han rundet Krul og skjøt i stolpen fra spiss vinkel.

– Norwich startet kampen bra og tok fortjent ledelsen, men etter pause var vi mye bedre enn dem. Det var den dagen da ballen ikke ville inn, sa Leicester-manager Aaron Rodgers.

– Spillerne har vært strålende. Når man er midt i en seiersrekke tror man at det bare kan fortsette, men slik er det ikke. Nå må vi nullstille.

Norwich konsentrerte seg da om å tette igjen bakover og ble til slutt belønnet med et viktig poeng. 33-årige Tettey spilte hele kampen da laget tok sitt 12. poeng for sesongen.

– Dette var vår beste prestasjon for sesongen, sa Norwich-manager Daniel Farke.