CHELSEA - BOURNEMOUTH 0–1

Dan Gosling ble matchvinner da han lurte offsidefellen til Chelsea fem minutter før slutt. De blå fikk ikke avklart godt nok etter en corner, og ballen ble slått inn i feltet igjen.

Alle trodde at Gosling var i offside, men han kom stormende bakfra og fikk pirket ballen over målstreken. Dommeren markerte først offside, men etter å ha konsultert VAR godkjente han målet.

Bournemouth hadde bare en seier på sine ti foregående kamper.

– Dette trengte vi. Det har vært mye sjelegransking den siste tiden, men i dag sto alle spillerne opp og kjempet. Vi gjorde en veldig god kamp, spesielt i 2. omgang, og jeg synes vi fortjente å vinne, sa Bournemouth-manager Eddie Howe og la til:

– Endelig gikk marginene vår vei igjen, og jeg håper dette blir et vendepunkt for oss. Det gir oss iallfall selvtillit.

Endelig klar

Joshua King var klar igjen etter lårskaden han pådro seg i EM-kvalifiseringskampen borte mot Malta i november.

Etter at laget slo Manchester United 2. november, og King ble matchvinner med kampens eneste mål, har laget fra Sør-England slitt voldsomt og gått på fem strake tap. Fire av tapene har vært med ett måls margin, mens det ble tre i sekken mot Liverpool forrige lørdag.

King spilte alene på topp i en klassisk «Drillo-formasjon», 4-5-1, og han gjorde en god figur selv om han ikke fikk scoringen han jaget.

Etter 51 minutter fikk King muligheten etter en 1. omgang hvor det skjedde svært lite. Han ble spilt gjennom og satte fart mot mål med bare en Chelsea-forsvarer mellom seg og målvakten, men et dårlig balltouch ødela for ham.

Gjestene var derimot inne i en god periode og produserte flere halvsjansen inne i Chelsea-feltet.

King måtte av banen etter en smell i andre omgang. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Lampard misfornøyd

Laget klarte å produsere flere farligheter. De største sjansene hadde derimot Chelsea, som etter 71 minutter nærmest sto i kø for å sette ballen i mål. Aaron Ramsdale hadde en mesterlig reaksjonsredning på skudd fra Emerson fra kort hold.

– Vi var ikke gjennombruddshissige nok, og vi greide ikke å få publikum i stemning. Når vi spiller ti tversoverpasninger i eget forsvar, har tilhengerne rett til å si at det går for sakte. Det er vanskelig når vi møter et lag som forsvarer seg, men vi må vise litt mer personlighet, sa Chelsea-manager Frank Lampard etter det fjerde tapet på de fem siste seriekampene.

Kvarteret før slutt fikk King en smell og ble liggende mens han tok seg til den venstre leggen. Han ble byttet ut med Dominic Solanke, men forhåpentlig var det ikke noe alvorlig. Bournemouths skadeliste er lang nok som den er.