Den ferske Sky-rytteren Kristoffer Halvorsen gleder seg til å komme i gang med sin første sesong som proff for verdens beste sykkellag.

– Når man skal følge etter Edvald Boasson Hagen & co. så er det store sko å fylle, men jeg håper å følge de også. Vi får se hvordan det går, men det er det som er målet – å få til noen av resultatene de har fått, sier Halvorsen foran debuten i Tour Down Under i Australia.

Som en av ferskingene på laget har den 21 år gamle rytteren fra Kristiansand allerede fått et stort ansvar på sine skuldre. Det er nordmannen det skal kjøres for i spurtene på de fleste etappene.

– Målet er å lære mest mulig og komme bra inn i laget og få til noen gode resultater, sier han om sine ambisjoner hos Sky.

Skuffet i Bergen

Kristoffer Halvorsen hadde et blandet verdensmesterskap på hjemmebane i Bergen, hvor han trillet i mål på 85.-plass, men det var under U23-VM i Doha i 2016 at han viste verden sine spesielle egenskaper som syklist, nemlig en mektig spurt.

Dermed sto mange av de beste sykkellagene i kø for å sikre seg nordmannen, som nærmest kunne velge og vrake i tilbud.

– Det var et ganske å lett valg. Sky er jo verdens beste lag, så da Gabba (Gabriel Rasch) tok kontakt og spurte om jeg ville være med på en treningssamling, ble det enda enklere, sier Halvorsen.

Startskuddet

Neste mandag går startskuddet på sykkelsesongen 2018. Syklistene skal etter hvert gjennom mange ritt.

Dessverre for Halvorsen og de andre norske spurterne så går VM av stabelen i Innsbruck fra 23.–30. september - og det i en løype som trolig passer klatrerne best.

Etapperittet Tour Down Under bør dog passe den blide sørlendingen godt.

– Jeg har aldri vært i Australia før så jeg tror det kan bli veldig bra. Været er flott og etappene er ikke så altfor lange. Derfor bør det passe meg i mitt første Worldtour-ritt. Forhåpentligvis blir det veldig bra, sier Halvorsen.

(©NTB)