Kristoffer «Doffen» Halvorsen sammen med Chris Lawless gjør sitt første ritt på høyeste nivå i den berømte Sky-drakten. Unge, men mer erfarne Egan Bernal blir lagets kaptein i kampen om sammenlagtseieren.

Men det er Halvorsen fra Kristiansand det skal satses på i spurtene, og han får britene Jon Dibben og Owain Doull som opptrekkere. Salvatore Puccio og Lukasz Wisniowski er de to andre rytterne på laget som teller sju mann.

Årets første store sykkelritt går av stabelen rundt Adelaide og man tjuvstarter med et tradisjonelt kriteriumsritt i Adelaide 14. januar.

– Det er et ganske så ungt og spennende lag, og vi er litt nysgjerrige på å se hvordan disse gutta har utviklet seg. Vi satser alt for å ta en etappeseier. Vi har Kristoffer som vår fremste spurter. Hans form er litt usikker ettersom han kommer rett fra Norge og går av flyet i temperaturer på nesten 40 grader, sier lagets sportsdirektør Brett Lancaster i en pressemelding.

– Jeg har aldri vært i Australia før så jeg tror det kan bli veldig bra. Været er flott og etappene er ikke så altfor lange. Derfor bør det passe meg i mitt første Worldtour-ritt. Forhåpentligvis blir det veldig bra, sier Halvorsen.

Halvorsen slo igjennom for alvor under VM i Doha i 2016 hvor han spurtet inn til seier i landeveisrittet for U23-ryttere. Det rittet gikk under ekstrem varme.