Sluttspillet, som spilles som best av sju, kan dermed avgjøres ved neste oppgjør når sluttspill-stillingen nå står 3–2 til New York-laget.

Artturi Lehkonen var først ute på scoringsstatistikken med mål for hjemmelaget Canadiens etter tolv minutter i første periode.

Knappe fire minutter senere utlignet Jesper Fast for Rangers, før Brendan Gallagher sørget for at det canadiske laget igjen var i ledelse.

New York Rangers-spiller Mika Zibanejad feirer etter scoringen som gjorde ham til matchvinner mot Montreal torsdag kveld. Foto: Ryan Remiorz / TT / NTB Scanpix

Like før slutten av andre periode satte Brady Skjei pucken i nettet for Rangers og utlignet. 2-2-stillingen ble stående ut kampen grunnet en målløs siste periode, og kampen dermed gikk til forlengning.

Mika Zibanejad ble Rangers’ helt da han sørget for forlengningens eneste mål, og stillingen sto dermed 3–2 til slutt.

Mats Zuccarello pådro seg en utvisning etter høy kølleføring mot Paul Byron i andre periode.

Montreal Canadiens' målmann Carey Price holder øye med pucken under tredje periode i NHL-kampen mot Rangers i Bell Centre. Foto: Paul Chiasson / TT / NTB Scanpix

Zucca fikk nesten 24 minutter på isen. Andreas Martinsen spilte ikke på hjemmeis for Canadiens.