New York Rangers utlignet i sluttspillet mot Montreal Canadiens med 2-1-seier på hjemmeis i Madison Square Garden.

Med seieren står det nå helt likt mellom de to lagene etter fire kamper i sluttspillrunden.

– Jeg følte det var fortjent. Vi var det bedre laget. Vi burde ha scoret et par til, men sånn er det. Det holder med 2-1, sier Mats Zuccarello til NTB.

Rangers hadde ikke vunnet en sluttspillkamp i Madison Square Garden på nesten to år, men natt til onsdag klarte de endelig å snu den vonde trenden.

Jesper Fast ga hjemmelaget ledelsen 1–0 midtveis i første periode, men bortelaget svarte ved Torrey Mitchell. Fem minutter ut i andre periode tok Rangers tilbake ledelsen ved Rick Nash. Flere scoringer ble det ikke.

New York Rangers-spiller Rick Nash feirer etter scoringen som gjorde ham til matchvinner i tirsdagens oppgjør mellom Rangers og Canadiens i New York. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix Foto: Frank Franklin II / TT / NTB Scanpix

Sliteseier

Med tap ville Rangers kun vært en kamp unna å bli slått ut av NHL-sluttspillet og fra start var det tydelig at spillerne forsto alvoret. New York-laget vant skuddstatistikken 32–24 og hadde hele 43 taklinger mot Montreals 25.

Sisteskansen Henrik Lundqvist skal ha mye av æren for seieren. Svensken vartet opp med flere feberredninger og stoppet i alt 23 skudd. De få gangene han slet fikk han hjelp av lagkameratene som da Zuccarello blokkerte et skudd med 13 minutter igjen av kampen, og avverget utligning.

– Hver eneste kamp hvor Rangers vinner er en sliteseier. Det er det vanlige. Alle blokkerer skudd og alle ofrer seg. Det er moro å se. Det er sånn det er i playoff, sier Zuccarello.

Nye rekker

Rangers-trener Alain Vigneault tok grep etter søndagens tap og endret på rekkene. Zuccarello ble satt i rekke med Kevin Hayes og JT Miller. Selv om det ikke ble scoring var 29-åringen fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg synes rekka vår gjorde det veldig bra. Vi skapte mange sjanser. De fleste rekkene spilte veldig bra. Det var en mye bedre kamp i dag. Det var moro, sier Zuccarello, som fikk 17 minutter på isen.

Andreas Martinsen var ikke med i troppen til Canadiens. Det er andre kamp på rad hvor nordmannen har blitt vraket. Neste sluttspillkamp er natt til fredag norsk tid i Montreal.

– Den kampen her er glemt nå. Nå er det 2–2 i kamper og best-av-tre så vi får ta med oss det gode og så er det en ny kamp igjen ganske raskt, sier Zuccarello.