Tirsdag setter hun kursen sørover og til helga venter NM i langrenn på Beitostølen. Hun er dermed friskmeldt etter fotskaden som har gjort at helgas NM blir hennes første konkurranse på halvannen måned.

– Jeg skal gå, så får vi se hva det blir til. Jeg satser på at det blir greit, sier BOIF-løperen til Folkebladet.

Da betennelsen i foten var et faktum, ble det tidlig klart at målet ble å rekke NM. Etter noen uker med alternativ trening innendørs, har hun nå fått seg én uke med spesifikk skitrening.

– Det har gått helt greit. Jeg tar litt hensyn siden dette var en betennelse, sier hun.

Ble syk

Selv om foten kjennes bra ut, er det heller andre årsaker som gjør at hun er usikker på formen foran NM.

5.februar var hun hos fysio der beskjeden var at hun kunne begynne å gå på ski igjen dagen etter. Men på morgenen 6.februar våknet hun opp syk. Dermed har hun kun fått denne ene uka med spesifikk langrennstrening.

– Det er lenge siden jeg har hatt en ordentlig treningsperiode, så jeg er usikker på formen. Jeg har bare hatt to hardøkter på ski, forteller hun.

– Men jeg skal prøve. Jeg er klar med tanke på foten, så får vi se hva det blir, sier Gulbrandsen skal gå den klassiske sprinten fredag — hennes favorittdistanse — samt duathlonen lørdag (fellesstart med skibytte).

Men all treninga på stakemaskinen kan kanskje føre noe positivt med seg også, på «stakeoppløpet» på Beitostølen.

– Jeg har kjent meg sterk i kroppen på ski nå, for det har vært mye styrke-preget trening denne perioden. Det skal ikke være en så dum ting, og jeg har følt at jeg har hatt mye kraft i stakinga. Jeg må ta med med meg det, så blir det som det blir, sier 24-åringen fra Hemmingsjord i Sørreisa.

Overrasket alle før jul

Usikkerhet rundt formen til tross — Gulbrandsen ville aldri reist til NM om hun trodde at hun var sjanseløs.

– Jeg skal ikke komme dit og tenke at jeg ikke har noe å gjøre der, da hadde jeg ikke orket å reise. Men jeg skal ikke ta det for tung om det ikke går like bra som sist heller. Jeg vet at det kommer en scancup-helg (Skandinavisk Cup i Hommelvik i Trøndelag) uka etter, som er viktig for uttak til verdenscupen. Derfor er det ikke over om det går dårlig i NM liksom, sier hun.

Og når hun sier «like bra som sist», så betyr det 2.plass, kun slått av Kristine Stavås Skistad, en av verdens beste sprintere. Også dette var på Beitostølen, under den nasjonale åpningen — og Gulbrandsen fikk på mange måter sitt nasjonale gjennombrudd her, og med all oppmerksomheten det medførte.

Dermed har hun med seg selvtillit når denne sprintløypa står for tur igjen, selv om formen kanskje ikke er den beste.

– I utgangspunktet er jeg veldig positiv til det, helt siden før jul når jeg visste at NM skulle være der. Nå har det skjedd litt siden det, men det er alltid greit å ha selvtillit i en sprintløype. Så gjenstår det å se, avslutter hun.