Chris Froome avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen Salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledningen til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d'Italia.

Bernard Hinault er blant dem som har kritisert rytteren. Sykkellegenden har kalt Chris Froome en juksemaker og oppfordret rytterne i Tour de France til å streike om briten får delta.

Forventer renvaskelse

Froome hevder at han ikke har gjort noe galt og er gjennom sine representanter i en diskusjon med Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) antidopingenhet om hvordan prøven hans fikk så høy verdi og hva de eventuelle konsekvensene skal bli. Sky-kapteinen frykter likevel ikke for hans Tour de France-deltakelse i år.

– Definitivt (at han skal stille på startstreken). Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har enhver rett til å sykle, sa Froome til Sky Sports onsdag.

Frykter ikke dårlig velkomst

– Gjennom denne prosessen har jeg demonstrert at jeg ikke har gjort noe galt, og jeg forventer å bli fullstendig renvasket når prosessen er over, fortsatte han.

Froome er heller ikke redd for at han skal få en dårlig velkomst i Frankrike.

– I løpet av årene finnes det alltid en liten gjeng som ikke liker oss, uansett hva vi gjør, sa briten.

– Vi har alltid stått opp mot ulike meninger. Det er noe du tar der og da. Forhåpentligvis forstyrrer det ikke rittet, la han til.

(©NTB)