FINNSNES: Nedleggingsvedtaket ble fattet av Utvalg for oppvekst og kultur (UOK) i Lenvik kommune torsdag.

– Utvalget opprettholder sin innstilling om nedleggelse av Berglia barnehage. Vedtaket ble fattet med fire mot tre stemmer, opplyser utvalgsleder Bjørn-Richard Pedersen (Sp).

– Nå er ikke saken endelig avgjort før den har vært til endelig behandling i kommunestyret. Vi får se der om kommunestyret stemmer likens som utvalget, sier Pedersen.

Ikke med lett hjerte

Berglia barnehage ble først vedtatt nedlagt i UOK 22. september. Da kommunestyret skulle behandle saken én uke seinere, dukket det imidlertid opp et overraskende moment. En klausul fra 1973 som sa at eiendommen, som huser Berglia barnehage, skal brukes til barnehageformål.

Pedersen har registrert det store engasjementet for at Berglia barnehage skal bestå, og understreker at det ikke er bare enkelt å gå inn for nedleggelse.

– Man går ikke inn for noe slikt med lett hjerte – å legge ned en barnehage er det ingen som har lyst til å gjøre. Fra posisjonens side i utvalget mener vi imidlertid at et slikt grep er påkrevd, sier Sp-politikeren.

Renoveringskostnader

Bakgrunnen for saken er barnehagekapasiteten i byområdet er langt større enn det som er hensiktsmessig.

Det er anslått at renovering av Berglia barnehage vil koste 4.680.000 kroner. Renovering av Øvre Hamna barnehage er anslått å ville koste 5.370.000 kroner.