FINNSNES: - Det betyr at Berglia er likestilt med Øvre Hamna i fortsettelsen. Man står fritt til å gjøre det man ønsker med eiendommen, forteller leder i utvalg for oppvekst og kultur, Bjørn Richard Pedersen (Sp).

Fjernet

I september vedtok utvalget å legge ned kommunens eldste barnehage - Berglia. Saken ble sendt til kommunestyret, men en klausul fra 1973 satte en stopper for behandlinga der.

Denne uka får utvalget igjen saka på bordet.

- Det var kommunens jurist som jobbet med klausulen. Hvordan han klarte å få den fjernet, vet jeg ikke, men det er i alle fall gjort, sier Pedersen.

Saken har ikke vært diskutert siden kommunestyremøtet og det foreligger derfor, ifølge Pedersen, ingen konklusjon per dags dato.

For da saken ble sendt tilbake til utvalget, ble rådmannen bedt om blant annet å utrede den geografiske betydningen av lokaliteten i forhold til flyktninger.

I den nye utredningen, som foreligger før utvalgsmøtet neste ute, er det påpekt at fem flyktningfamilier med til sammen ti barn er tilknytta Berglia Barnehage. I Øvre Hamna er det åtte barn av flyktninger.

- Er dette viktige moment for utvalget?

- Dette må vi selvsagt ta med oss. Det var derfor vi ba om å få se hvor mange barn av flyktninger det er i hver barnehage, svarer utvalgslederen.

- Er posisjonen samstemte denne gangen også, tror du?

- Jeg skal ikke forskuttere noe, men etter mitt skjønn må noe gjøres og jeg vil tro at det også denne gangen står mellom Berglia og Øvre Hamna, svarer han.

Overkapasitet

For ifølge Pedersen viser del to av utredninga nok en gang at det er for stor kapasitet i barnehagene i sentrum.

- Det er dårlig disponering av fellesskapets penger å kjøre med en såpass overkapasitet som vi gjør i dag, sier han.

Pedersen påpeker at utredningen også viser at Blomli barnehage har plass til flere ansatte og flere barn.

- Er det ikke aktuelt å gjøre tiltak ved Skogen og Furumoen barnehage?

- Det vil være lite aktuelt etter min mening med tanke på at man da må inn å endre på de ulike driftsmodellene og fremdeles ha et oppgraderingsbehov i både Berglia og Øvre Hamna, svarer han og legger til:

- Uansett hva som skjer, er jeg helt sikker på at de barna og de foreldrene som blir berørt, vil få et like bra tilbud ved en annen barnehage. Det er det aller viktigste.