SJØVEGAN: Folkebladet skrev lørdag om planene for et dragraceanlegg til 7,5 millioner kroner på Elvenes i Øvre Salangen, det nordligste i hele verden.

– Rett fra hjertet

Ordføreren har fulgt prosjektplanene siden 2014. I siste møte i formannskapet ble planene lagt fram i sin helhet av prosjektleder Odd Roar Øgård. Der ble de godt mottatt.

– Dette er jo en drops av et prosjekt. Og de har gjort en veldig grundig jobb i forarbeidet til prosjektet, ikke minst i forhold til finansieringen. Men de har også gjort en god jobb opp mot grunneiere, kommunen og andre brukere av Elvenes. Jeg har klokkertro på dette prosjektet, sier hun.

Millionfisken på land

– Det vanskelig å si omfanget fordi det er det jo det første anlegget så langt nord. Selv har jeg ikke vært på dragrace, men jeg har hørt fra dem som har vært i Piteå i Sverige. Der er det helt vilt når det er dragrace-arrangement. Det blir veldig spennende å se fremover, sier Wiggen Prestbakmo.

I prosjektet er det gjort et forsiktig anslag på at arrangement kan trekke et par tusen mennesker til Salangen.

– Om dette stemmer er det jo veldig bra. Og det er det klart at det da vil slå positivt ut for for Salangensamfunnet, som i forhold til innkvartering og for handelsstanden. Det kan jo bli som Odd Roar Øgård sier, det kan bli Millionfisken på land, sier hun.

– Men det er viktig å få fram også at det i utgangspunktet er snakk om noen få arrangement i året. Det blir ikke aktivitet hele tiden. Og det skal heller ikke bli en bane for tullkjøring på kveld og natt. Det vil bli utarbeidet helt klare regler for bruken av banen, sier hun.

– Bunnsolid

Kommunestyret skal ta stilling til en jordleieavtale på 30 år og en kommunal garanti.

– Er det noen risiko for kommunen å gå inn i dette?

– Kommunens oppgave er å være tilrettelegger, og det er ingen kommunal egenandel i prosjektet. Prosjektet virker bunnsolid, og jeg klarer ikke å se på det som et risikoprosjekt for kommunen. En kommunal garanti er et ledd i det å søke tippemidler. Men rådmann jobber for fullt med dette spørsmålet og vil orientere kommunestyret om graden av risiko, svarer Wiggen Prestbakmo.

Dragrace er et akselereasjonsløp. Foto: Privat