FINNSNES: Amfi Finnsnes går mot et rekordår i omsetning, dette er ikke en ulempe for neste års ønsker om å utvide senteret.

– Planen for 2017 er å ha et fullt senter og nå går vi mot et rekordår og 350 millioner i omsetning, der er «science fiction»-tall for oss. Det var umulig for noen år siden, smiler Bergheim.

Han håper at når snøen er borte, begynner spadetakene for et nytt og spennende Amfi.

– For å kunne henge med våre største konkurrenter, Tromsø med jekta og Harstad med Sjøkanten og Kanebogsenteret, må vi være med på «høgget». Nå skjer det mye på Finnsnes, vi har fått ny handelspark og Coop kjøper brannstasjonen. Vi kan ikke slappe av i timen, da blir vi akterutseilt, sier senterlederen.

Sterk region

De gode tallene for dette året, er ikke alene med å gi liv i utvidelsesplanene.

– Jeg tror at Amfi Finnsnes, og Finnsnes som et handelssted har vært så sterkt i så lang tid, år etter år, at det siste året ikke spiller noen rolle for planene om å utvide senteret. Vi har vært sett på som en sterk region med høy detaljomsetning per innbygger hele tiden, men det er klart gode tall for året, gjør det ikke akkurat værre og er ingen ulempe før man skal bygge, sier Bergheim.

Butikker

Fra før er det kjent at det er ønskelig med en dagligvarebutikk i de nye lokalene.

– Har dere startet å tenke på hvilke butikker dere ønsker i bygget?

Kritikk

Etter etableringen av et Amfi, er det flere butikker i sentrumsgaten som har måtte legge ned. Bergheim mener kritikken mot at alt sentraliseres på senteret, ikke er riktig.

– Amfi Finnsnes ligger midt i sentrum. Dette er en stor fordel. Vi har et levende sentrum, det kunne vært ti ganger værre. Bare tenk om vi hadde vært på Innerneset eller Finnfjordbotn. Vi har egentlig bidratt til at det skjer mer i sentrum. At det er mørke og tomme lokaler i sentrum tror jeg ikke Amfi har skyld i og jeg synes ikke det ser så galt ut. Det vil alltid være noen ledige lokaler. Folk legger ned og starter opp, slik vil det alltid være, sier Bergheim.

Senterlederen håper denne utbyggingen kan bli reell i det neste året. Foto: AMB ARKITEKTER AS.
Senterleder Stig Bergheim er fornøyd med årets omsetning og gleder seg til utvidelse. Foto: Maria Holm Simonsen