FINNSNES: Som Folkebladet tidligere har omtalt, er Amfi Eiendom AS og Barlindhaug Eiendom AS i full gang med planer om å få til en kjøpesenterutvidelse på Meieritomta på Finnsnes. Nylig mottok Lenvik kommune et planforslag fra duoen. Lagt ved i planforslaget er illustrasjoner av hva utbyggerne ser for seg.

Trinnvis utbygging

Utbygginga på Meieritomta vil foregå trinnvist, der første byggetrinn er en frittstående «boks» med et areal på 2.000-2.500 kvadratmeter areal. Denne skal inneholde en dagligvarebutikk.

– Er det i så fall klart hvilken dagligvarebutikk som skal inn?

– Det er litt internt foreløpig, så jeg kan ikke si akkurat hvilken butikk som skal inn, men vi oppfatter at dette momentet er på plass.

Håpet er at rammesøknaden skal «ramle på plass» i løpet av det inneværende året.

– Det blir oppstart så fort som mulig etter at rammesøknaden er godkjent, og videre ser vi for oss rundt ni måneder byggetid før butikken kan åpne, sier Garte.

Den store planen

Andre byggetrinn av Amfi-utvidelsen er av et langt større omfang. Her vil det være snakk om flere tusen kvadratmeter areal, som delvis bli bli bygget på toppen av den frittstående boksen. Byggetrinn to omfatter også planer om utbygging av boliger.

–Er det store investeringer som skal til i forbindelse med planene på Meieritomta?

– Totalt sett er det snakk om store investeringer, men når det gjelder det første byggetrinnet er det litt mer begrensa.

Det første byggetrinnet er en frittstående boks som skal romme en dagligvarebutikk. Foto: AMB Arkitekter AS