Går mot rødt maktskifte i Målselv

En fersk meningsmåling viser at Arbeiderpartiet er knusende overlegen i Målselv.

MENINGSMÅLING Kommunestyret i Målselv dersom meningsmålinga hadde vært valg. 

Partibarometer for Målselv - juni 2015. 

nyheter

BARDUFOSS: Ordførerkandidat for Ap i Målselv, Nils Foshaug, er storfornøyd. For en fersk meningsmåling gjort av Norfakta for Folkebladet og NRK, viser at Ap i Målselv ligger an til å få hele 47, 6 prosent av stemmene ved høstens kommunevalg. Det er i så fall seks prosent over oppslutningen partiet fikk ved valget i 2011 (41, 5).

Ydmyk

KRAFTIG Ordførerkandidat Nils Foshaug smiler lurt. Ap i Målselv kan gjøre et knallvalg, hvis prognosene Folkebladet presenterer i dag slår inn ved høsten kommunevalg. 

Foshaug sier han kjenner at han blir litt ydmyk både på egen og partiets vegne over disse tallene.

– Meningsmåling er meningsmåling, men det er bestandig hyggelig å få slike tall. Det betyr at det per i dag er en stor andel av Målselvs befolkning som mener at Ap og undertegnede kan bidra i politikken i Målselv, sier Foshaug.

Nesten flertall

Hvis stemmegivningen blir slik den ferske målingen viser vil Ap få to nye representanter i kommunestyret de neste fire årene, og går fra ti til 12 representanter. Det er svært nær rent flertall fordi de øvrige partiene samlet ligger an til 13 representanter.

– Det er jo litt spesielt at vi er nær 50 prosent oppslutning, men vi trenger ikke gå lenger enn til Bardu for å finne noe lignende ved forrige valg, sier Foshaug.


Gjør et kjempebyks på fersk meningsmåling

Ei fersk meningsmåling antyder at et maktskifte i Lenvik kommune er på trappene.

Foshaug mener det er tre ting som peker seg ut som årsak til de gode tallene Ap i Målselv kan kose seg med.

– Nasjonale strømninger, en meget god lokal Ap-liste i Målselv og Aps politikk, sier Foshaug.

Ordførerskifte?


Det går mot et maktskifte i fylket

Det er ikke bare i Lenvik som det blåser en rød politisk vind – også i fylket ligger det an til maktskifte.

Legger man tallene til grunn tyder mye på at det vil bli et ordførerskifte i Målselv etter høstens valg. Det bestemmer faktisk SV fordi både Frp og Venstre mister en representant hver og går fra tre til to. Høyre beholder sine fem og Sp beholder sine tre, selv om partiet ligger an til å miste to prosent av oppslutningen fra valget i 2011. Det betyr at Ap/SV vi få 13 representanter i kommunestyret, de øvrige partiene får 12.

– Hvis tallene holder seg til etter valget og det blir et ordførerskifte er jeg selvfølgelig klar til å ta over ordførervervet. Sjansene styrkes jo av slike tall, men har man ikke flertall betyr det forhandlinger. Da kan alt skje. Nå har vi hatt samarbeid med både SV, Sp og Venstre tidligere, og har også gjort flere forlik med Høyre. Vi har gode forhandlingskort og det ser lyst ut i dag, men det trenger ikke bli slik, mener Foshaug.