FINNSNES: – Svært gledelig, sier ordførerkandidat og partileder i Lenvik Ap, Kjetil Johnsen.

I en meningsmåling utført av Norfakta for Folkebladet og NRK svarte 31,7 prosent av 500 spurte at de ville stemt Ap dersom det var valg i dag. Sammenlignet med valgresultatet fra 2011, er det en oppgang på 10,6 prosent.

KARER Ordførerkandidat for Lenvik Ap, Kjetil Johnsen (t.v.) er strålende fornøyd med resultatet i den ferske meningsmålinga. Her sammen med partikollega Aleksander Uteng.

– Jeg tror resultatet av denne meningsmålinga viser at fellesskap og solidaritet står sterkt blant folk, at skattelette fremfor gode kommunale tjenester ikke er noe som er prioritert blant befolkninga vår, og ikke minst at Ap har gjort en god jobb i opposisjon de siste fire årene, sier Johnsen.

Mye kaffedrikking

Det finfine resultatet for Ap kommer ikke som en stor overraskelse på Johnsen.

– Dette kommer egentlig som en bekreftelse på den følelsen vi har hatt når vi har vært ute og snakket med folk. Nå gjelder det bare å fortsette, rett og slett ved å jobbe hardere enn det vi har gjort til nå.

– Hva blir viktig frem mot valget?

– Viktige ting er selvfølgelig eldre, helse, skole, søndagsåpne butikker og arbeidsmiljøet for folk, sier Johnsen.

Resultatet av meningsmålinga tilsier ti mandater til kommunestyret. Per i dag sitter Ap med sju mandater. Johnsen legger ikke skjul på at partiet er villig til å søke samarbeid på flere kanter for å sikre seg flertall.

Sivertsen: – Som forventa

FINNSNES: Høyre går ned på meningsmålinga. – Men det er fortsatt et godt resultat.

VENTET Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen. Foto: Stian Andre Lund

Det sier høyreordfører Geir Inge Sivertsen i Lenvik kommune om at Høyre får en oppslutning på 22,4 prosent - et fall på 3,1 prosent sammenlignet med valget i 2011.

– Man må huske på at valgresultatet var historisk høyt – aldri tidligere har Lenvik Høyre hatt så stor oppslutning som ved sist valg. Resultatet i denne meningsmålinga er, om ikke det nest beste noen sinne, så er det i hvert fall topp tre historisk sett, sier Sivertsen.

Det faktum at Høyre opplever et lite fall i oppslutning overrasker ikke ordføreren.

– Det er vel egentlig som forventet sett ut fra den nasjonale trenden. Det å sitte i regjeringsposisjon vet vi at erfaringsmessig medfører en viss slitasje. Ekstra slitasje blir det kanskje ettersom regjeringa har lagt opp så mange reformer og endringer som det er gjort. Grep som jeg for det meste er enig i at er nødvendige for nasjonen, men det er et kjent faktum at befolkninga ikke alltid er like endringsvillig som regjeringa, sier Sivertsen.