De som ferdes på Heimlymyra og langs Helsesenterveien har nok sett at mye har skjedd på brannstasjonstomta de siste ukene. I forbindelse med at én ny brannstasjon skal opp her er blant annet en god del skog rydda bort, brakker satt opp og gravemaskiner i sving.

Prosjektleder Martin Ingebrigtsen fra Lenvik kommune opplyser at grunnarbeidet vil pågå i et par måneder fremover.

Lenvik brannvesen er i dag stasjoner i midlertidige lokaler i Botnhågen. Før den tid holdt etaten til i lokaler i Olderhamna.

Historisk bygg

Brannstasjonsutbygginga er egentlig en historisk hendelse i Lenvik kommune. Det har nemlig aldri tidligere vært investert i en slik utbygging.

Lenvik kommunestyre vedtok brannstasjonsutbygging allerede i 2015, men prosessen har av flere årsaker vært utsatt de siste årene. I mai i år sørget imidlertid politikerne for å sette en stopper for ytterligere utsettelser da det ble vedtatt å øke investeringsramma med 11,4 millioner kroner. Den totale investeringsramma ble med det økt til 62,7 millioner kroner.

Mest mulig uberørt

I forbindelse med diskusjonen rundt brannstasjonsutbygginga har enkelte stilt spørsmålstegn ved grunnforholdene på byggetomta. Ingebrigtsen understreker at grunnen i området ikke byr på noen problemer.

Brannstasjonen settes opp rett ved den nokså trafikkerte Helsesenterveien.

– Hvordan vil byggearbeidet påvirke de trafikale forholdene?

– I utgangspunktet skal veien være åpen og mest mulig uberørt, spesielt fordi dette er en utrykningsvei for ambulansen. Det vil likevel være litt anleggstrafikk, særlig nå i begynnelsen når vi holder på med grunnen. Men det skal ikke være noe problem, sier Ingebrigtsen.

– Men så blir det selvsagt litt asfaltering våren og sommeren til neste år.

Det er PEAB Bjørn Bygg som har totalentreprisen på utbygginga av brannstasjonen.

Prosjektleder Martin Ingebrigtsen fra Lenvik kommune er ikke i tvil om at den nye brannstasjonen kommer til å bli flott. Foto: Maria Holm Simonsen
Gravemaskiner har vært i sving på byggetomta en stund allerede. Foto: Maria Holm Simonsen