Selv om Vinmonopolet er på flyttefot og en ny Coop Extra-butikk er under oppføring, er det fortsatt uvisst hva fremtiden bringer for Domus-bygget på Finnsnes. Det opplyser eiendomssjef Beate Németh i Coop Nord til Folkebladet.

– Vi gjør vurderinger av hvordan Domus-bygget kan utvikles videre, men vi har ikke gjort noen konklusjoner ennå. Det krever en del forarbeid og undersøkelser av muligheter og kostnader før vi kommer dit, men dette er noe vi jobber med, sier Németh.

– Når bør en konklusjon være klar?

– Det er vanskelig å si, men slik jeg ser det bør vi ha en indikasjon på hvilken retning vi skal gå innen ett år i hvert fall, sier eiendomssjefen.

Nye muligheter

Vinmonopolet har siden 2004 vært leietaker i Domus-bygget. Nylig ble det imidlertid kjent at «polet» skal flytte inn det nye tilbygget til Amfisenteret når dette står klart senere i år.

– Det er klart at vi har hatt et fint «samboerskap» med Vinmonopolet alle disse årene, men vi har vært kjent med at dette leieforholdet ville opphøre på et tidspunkt, sier Németh.

Driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop Nord ser heller ikke mørkt på situasjonen.

– Når en dør lukkes, åpnes det gjerne to nye. Det er behov for næringslokaler på Finnsnes, og vi opplever at mange aktører ønsker seg hit.

– Dere opplever altså en pågang av potensielle leietakere?

– Ja, det er folk som er interesserte i å etablere seg på her. Finnsnes er i vekst handelsstedsmessig, det vises jo blant annet i hvordan vi i Coop nord bygger ut, men også våre konkurrenter. Det er ikke tvil om at Finnsnes er i ferd med å etablere seg som et godt handelssted, og at det alltids vil være nye aktører som ønsker seg hit, sier Kristiansen.

Ingen planer om nedlegging

– Extra-butikken i Domus-bygget vokser og trives, og vi har hatt en veldig fin utvikling der den siste tida. Det ser ut til at publikum liker dette lokalet, og vi har ingen planer om at det ikke skal være butikk der. Vi satser på å ha tre flotte Extra-butikker på Finnsnes, inkludert butikken på Silsand, sier Kristiansen.