Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Kristine Sanne i Vinmonopolet til Folkebladet.

– Vi flytter til Amfisenteret, og det er da snakk om nybygget som er i ferd med å reise seg og som skal stå ferdig i november.

Nybygget, som er en utvidelse av dagens Amfisenter på Finnsnes, skal i tillegg til Vinmonopolet huse en ny Rema 1000-butikk.

Så snart som mulig

Vinmonopolets leiekontrakt for lokalet i Domus-bygget går ikke ut før i mai til neste år. Det betyr imidlertid ikke at flyttinga til nye lokaler behøver å vente til den tid.

– Vi flytter inn når vi overtar lokalene. Bygget skal være klart i november, og vi regner med åpning før jul, opplyser Sanne.

Bakgrunnen for at Vinmonopolet flytter på seg er at man anser lokasjonen i tilknytning til kjøpesenteret som mer hensiktsmessig.

– Vi er opptatte av å se med kundenes øyne, altså hvor folk handler og hvor det er mest hensiktsmessig å legge utsalget for kundenes del i så måte. Når vi flytter kommer vi mer sentralt på Finnsnes, og blir også mer tilgjengelig for kundene våre, understreker Sanne.

Større arealer

Dagens polutsalg rommer ikke mer enn 318 kvadratmeter. Helt siden 2015, da Vinmonopolet første gang begynte å se seg om etter nye lokaler, har man vært klar på at man ønsket seg større arealer.

– Blir butikken større nå?

– Butikken blir større, og også mer firkantet noe som gir et større salgsareal. Det blir en flott butikk med ny, lysere innredning og et mer innbydende inntrykk enn det som er i dag.

Større arealer betyr imidlertid ikke større utvalg.

– Nei, utvalget blir det samme, men vi får mer plass å spre det på. Det trenges, for slik jeg har skjønt det er dagens butikk litt trang, sier Sanne.