–Det er helt klart for lite damer med i dette prosjektet og det er ikke bra. De som har kommentert dette har helt rett, og hvorfor det ble slik, vet jeg ikke. Det skulle kanskje ha vært prioritert fra starten, det ble ikke gjort og det er ikke gunstig. Man skal også huske på at herremennene som er med å bidrar i gruppene bidrar så det holder, men det er klart, vi burde hatt et mer bevist forhold til kjønnsfordelingen, sier Hogne Eidissen til Folkebladet.

Ta med videre

Eidissen sier de skal ta med seg denne erfaringen videre i fremtidige sammensetninger.

– Dette har vi nå sterkt i bakhodet i arbeidet vi skal gjøre i fremtiden. Skal det lages nye grupperinger er det klart vi ønsker å få gode representater fra damesiden også, så vel som yngre representanter.

Tema: Les alt om Senja kommune her

Eneste kvinne

Åsta Sortland fra Tranøy kommune er eneste kvinne i ledergruppa på delprosjektene i Senja kommune.

– Hva tenker du om det?

– Jeg skulle gjerne sett en bedre kjønns- og alders balanse blant lederne. På generell basis er det en utfordring å få ledelse i politiske organer som representere hele bredden av befolkningen. Politiske ledere på alle nivåer bør være fokusert på viktigheten av dette. Demokratiets legitimitet avhenger av at folk føler seg representert.

– Vil også fremheve at det i denne saken er viktigst at det er en god balanse blant medlemmene i gruppene i forhold til kjønn, alder og erfaringsbakgrunn. I gruppa jeg sitter i er det god balanse, med to damer og to menn, og jeg oppfatter at det er slik i de øvrige gruppene også, sier Sortland til Folkebladet.

Åsta Sortland er eneste kvinne i ledergruppa for delprosjektene i Senja kommune. Foto: Maria Holm Simonsen