- Skammelig av Lenvik kommune

– Det høres ut som vi er for å ta eiendom fra folk, men det er vi altså ikke. Men i denne saka tror vi at det er det som må til.

MOLO Lenvik kommunestyre har mot én stemme vedtatt å gå til ekspropriasjon for å få hånd om denne private moloen i Baltsfjord. Moloen skal inngå i kommunens planer om Småsandneset båthavn. Den geografiske betegnelsen er noe upresis, etter som Småsandneset er neset som ses et stykke lenger ut i fjorden, på naboeiendommen til Bjørklund.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Det sa Høyres Beate Seljenes da Lenvik kommunestyre torsdag vedtok å gå til ekspropriasjon for å få hånd om Stig Høybakkens private molo med tilstøtende grunn i Baltsfjord på Nord-Senja.


– Føler det som et skambud og kraftig overgrep

– Et skambud og et kraftig overgrep!

Mot Høybakkens vilje har kommunen regulert deler av eiendommen hans, inkludert moloen, til småbåthavn. De har etterpå tilbudt Høybakken 150.000 kroner for erverv av det regulerte området.

Da dette tilbudet ikke førte fram, siden Høybakken ikke er interessert i å selge, kom saka opp som ekspropriasjonssak i Lenvik kommunestyre torsdag. I forbindelse med ekspropriasjon er kommunens pristilbud for eiendommen redusert til vel 70.000 kroner.