Martin Nymo, varaordfører og ordførerkandidat for Målselv Høyre, fremhever i ytringen «Målselv er en attraktiv kommune» at Høyre er et ansvarlig økonomisk parti, og derfor må kommunale arbeidsplasser flyttes til sentrum, og Arena Utmark må realiseres raskt. Dette ønsker vi mer kunnskap om.

Det er ikke enkelt å se sammenhengen mellom det å være et ansvarlig økonomisk parti og flytting av kommunale arbeidsplasser til sentrum, og vi ber om en forklaring på dette.

Høyre vil realisere Arena Utmark raskt. Raskt kan lett være et relativt begrep, og i siste kommunestyreperiode har posisjonen ved Sp og Høyre ikke levert en eneste sak knyttet til Arena Utmark.

Riktignok er interkommunalt plankontor blitt etablert i Skogbrukets hus for kommunene Balsfjord, Dyrøy, Sørreisa, Bardu og Målselv. Et plankontor som ble skilt ut av prosjektet Arena Utmark etter støtte fra Statsforvalteren, og kommunen ville selv videreføre Arena Utmark.

Med lite informasjon om Arena Utmark bør ordfører og varaordfører før kommunevalget gi innbyggerne en status på prosjektet

Prosjektet Arena Utmark var under arbeid allerede i 2011 til 2013. I 2018 orienterte Målselv kommune fylkeskommunen om prosjektet etter en presentasjon levert av WSP. Etter dette er det lite sporbarhet til politisk aktivitet knyttet til Arena Utmark, uten at dette har vært et av flere tema i et kortvarig kommunalt eiendomsforetak.

I Folkebladet 16. mars 2023 kan vi lese at ordfører og gruppeleder for Sp har vært uenig om en eventuell lokalisering av Arena Utmark, hvor gruppeleder uttrykker : «Jeg blir «pissed» på slike utspill når ordfører uttrykker tankene om å flytte kommunal virksomhet inn i et nybygg på Bardufoss».

Vebjørn Strand Foshaug Foto: Privat
Rolf Austgard Foto: Jan-Erik Bergstad

Dagen etter at ordføreren signaliserte at kommunen ønsker å få private aktører på banen, meldte den første aktøren seg på i kampen om å få bygge et nybygg for offentlig virksomhet i Bardufoss sentrum. – Vi er klare, sa hotelleier Thorbjørn Nymo.

Med lite informasjon om Arena Utmark bør ordfører og varaordfører før kommunevalget gi innbyggerne en status på prosjektet, og om Sp og Høyre vil flytte kommunale arbeidsplasser til sentrum.

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her