FINNSNES: Knappe to måneder skiller de to verdi- og lånetakstene som er utarbeidet for Fredly 3, en kommunalt eid eiendom midt i Finnsnes sentrum. Anslått markedsverdi er imidlertid vidt forskjellig i de to takstrapportene.

  • Verdi- og lånetaksten fra i november i fjor, som er utarbeidet av Moen Marked AS, anslår en markedsverdi på 600.000 kroner.

  • Verdi- og lånetaksten fra i januar i år, som er utarbeidet av Byggtakst Nord AS, anslår en markedsverdi på to millioner kroner.

Henten inn taksten

Flere reagerte på den lave taksten da det opprinnelige takstdokumentet forelå. Det ble også kritisert at utbyggerne, som hadde opsjon på å kjøpe den kommunale eiendommen, selv fikk hente inn taksten. En av kritikerne var Jasmin Agovic-Nordaas, som sitter i Lenvik kommunestyre for Venstre. Han er godt fornøyd med den nye taksten hentet inn av Lenvik kommune.

Han påpeker at kommunen faktisk kunne gått glipp av 1,4 millioner kroner dersom det ikke ble protestert på den opprinnelige taksten.

– Spørsmålet er imidlertid hvorfor det er så stor avstand mellom de to takstene. Det sier jeg ikke for å være konspiratorisk, men jeg gjør meg mine tanker, sier venstrepolitikeren.

Opsjon på hell

Det er utbyggerne av det såkalte Himalaya-prosjektet som er gitt opsjon på å kjøpe Fredly-eiendommen fra Lenvik kommune. Det var kommunestyret som i mars i fjor vedtok å inngå en slik avtale.

– Hva skjer når opsjonsavtalen løper ut?

– Det avhenger av hvor langt utbyggerne er kommet i utbygginga av prosjektet. Formodentlig har det kommet inn en byggesøknad før den tid. Hvis det viser seg nødvendig å forlenge opsjonsavtalen må det et politisk vedtak til først, sier Sivertsen.

Nylig ble det kjent at Himalaya-utbyggerne har valgt å trekke tilbake rammesøknaden de sendte til Lenvik kommune.

– Vi har gjort tilpasninger til den nye sentrumsplanen, og vil sende en ny søknad i henhold til denne så snart tidsfristen for nabovarsling går ut, opplyste Erik Tvindesæter på vegne av utbyggerne.