NORDKJOSBOTN: Siden i fjor har grunnen under Vollan gjestestue i Nordkjosbotn vært saumfart og støvsuget, uten at den antatt drepte 50-åringen er funnet. Nå skal politiet gjøre nye avhør i saken, skriver VG fredag.

Fikk tips

Søket ble igangsatt etter at det kom inn opplysninger om at Vålnes kunne være skjult i massene under et tilbygg på stedet, som var under oppføring da Vålnes etter politiets mening ble tatt av dage.

To av de tre drapssiktede, Vålnes' tidligere samboer (42) og hennes nye forlovede (41), var ansatt på den populære gjestestua i samme tidsrom.

- Skuffet

Politiet mener de sammen med en bekjent (43) tok Per Vålnes av dage eller medvirket til dette i forbindelse med hans 50-årsfeiring natt til 27. november 2011.

Det betyr likevel ikke at den tre år lange drapsetterforskninga avsluttes nå. Politiet skal ha fått inn nye, interessante tips i det siste.

- Vi har personer vi må avhøre og i tillegg vurderer vi å gå inn i lista vår over vitner, og se om det er noen vi bør snakke med på nytt, sier Nilsen til VG.

- En lettelse

Dette arbeidet håper lensmannen å bli ferdig med i løpet av april, før saken sendes videre for påtaleavgjørelse.

Stedfortredende daglig leder for Vollan Gjestestue, May Helen Roti Haug, sier at det er en lettelse at søket nå er avsluttet og at de ansatte kan begynne å se framover.

- Det har selvfølgelig vært en belastning for oss å ha dette arbeidet pågående like ved siden av oss, men vi har prøvd å ikke la det påvirke oss altfor mye, sier hun til avisa iTromsø.

Med blant annet denne svære støvsugeren ble grunnen under Vollan gjestestue saumfart i jakta på Per Vålnes.