To politiaspiranter foran boligen til Per Vålnes og den pågrepne samboeren på Sagelv i Balsfjord. Foto: Terje Mortensen, VG

Tidligere torsdag ble det kjent at politiet hadde pågrepet en 39 år gammel mann siktet for forsettelig drap eller medvirkning til dette på Per Vålnes (50), som har vært savnet siden 1. desember i fjor.

Politiet opplyste at de vil varetektsfengsle samboerparet som er siktet for drapet på Per Vålnes.

Fengslingsmøte

Fengslingsmøtet skal holdes fredag formiddag. Da vil politiet be om at de to pågrepne blir ilagt full isolasjon i to av de fire ukene, opplyser regionlensmann Andreas Nilsen ved Målselv lensmannskontor.

- Pågripelsene og siktelsene er ledd i en strategi vi har lagt over tid. Det er derfor ingen overrakselse for oss at disse pågripelsene kommer nå, sier Nilsen til VG Nett.

Mannen og kvinna, som er siktet for forsettlig drap på Per Vålnes, flyttet sammen etter at Vålnes forsvant for 11 måneder siden.

50-årsdag

Vålnes ble meldt savnet av sin samboer 1. desember i fjor. Siste gang andre vitner har sett Vålnes i live var på 50-årsdagen hans fire dager tidligere, i parets hjem på Sagelv i Balsfjord kommune.

I nesten ett år har saken blitt etterforsket som en forsvinningssak med få spor. Per Vålnes er ikke funnet. Kripos har bistått politiet i etterforskningen siden april. Nå etterforskes saken som drapssak.

Onsdag gikk politiet til pågripelse av den 40 år gamle samboeren til Vålnes. Torsdag ble hennes nye kjæreste, en 39 år gammel mann, også pågrepet med samme siktelse som kvinnen; forsettlig drap eller medvirkning til drap.

Tredje person pågrepet

Klokka 17 torsdag ettermiddag ble det foretatt ytterligere en pågripelse i saka.

- Politiet har ved 17-tida i dag pågrepet en tredje person i Vålnes-saken. Den 41 år gamle mannen er hjemmehørende i Tromsø kommune, opplyser regionlensmann Andreas Nilsen.

Et av politiets holdepunkter, er at den siktede samboeren veldig raskt fikk seg ny samboer.

- Vi konstaterer at de(Vålnes og siktede samboer) har vært samboere lenge. Det nye paret etablerte seg raskt og mange har reagert på det, også vi, sier Nilsen til VG Nett.Ifølge VG Nett jobber politiet ut fra en teori om at Vålnes ikke ble savnet den 30. november i fjor,men at han ble drept en gang iløpet av sin egen bursdagsfest natt til 27. november.

(Folkebladet.no/NTB)

Sagelv i Balsfjord Foto: Folkebladet grafikk