NORDKJOSBOTN: Per Vålnes (50) forsvant etter sitt eget bursdagsselskap hjemme ved Storsteinnes i 2011. Gjentatte leteaksjoner til tross, ble han ikke funnet. Politiet antar at Vålnes har blitt drept.

Opplysninger

Politiet hadde opplysninger om at Vålnes kunne være skjult i grusmasser under et tilbygg til Vollan gjestestue i Nordkjosbotn. Grunnarbeidet til tilbygget skjedde på samme tidspunkt som Vålnes forsvant i 2011, og to av de tre drapssiktede jobbet da ved gjestestua.

Letearbeidet har omfattet riving og suging av løsmasser. Nå skal gjestestua settes i samme stand som før søkene startet. Den totale prislappen på søket er ikke klar, men politiet har ikke lagt skjul på at det vil bli dyrt. TV2 meldte tirsdag at kostnadene skal ha kommet opp i over 30 millioner.

Torsdag formiddag bekreftet regionlensmann Andreas Nilsen i Målselv, Bardu og Balsfjord i ei pressemelding at søket er avslutta.

- Politiet skal nå oppsummere status i etterforskningen, før saken gjøres klar for påtalemessig behandling, opplyser Nilsen.

Håpet ute

Siden november har politiet ved hjelp av lokale entreprenører undersøkt om de tre drapssiktede, Vålnes' tidligere samboer (42), hennes nye samboer (41) og en venn av paret (43), kan ha gjemt levninger av Vålnes under bygget.

Nå er altså håpet om å finne Vålnes på stedet, etter politiets syn, ute. Politiet vil trolig offentliggjøre dette torsdag, etter det VG kjenner til.

– En så lang etterforskning har vært en særdeles stor påkjenning for min klient, og det er selvfølgelig bra at det kan se ut som om etterforskninga kan gå mot slutten, sier forsvarer for den siktede kvinnen, Randulf Schumann-Hansen til VG.

Per Vålnes forsvant fra Storsteinnes i 2011. Foto: Foto: Sigmund Krøvel-Velle / NTB scanpix
Vollan Gjestestue i Nordkjosbotn. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB scanpix