FINNSNES: Det foreligger formidable planer om ombygging og utbygging av Refa Brygge på Finnsnes. Planene er imidlertid havna i det styreleder Per Otto Myre i Nygård Eiendom AS kaller ei håpløs hengemyr.

– Vi er oppgitt, og veldig overrasket over vedtaket som ble fattet i utvalg for miljø og forvaltning i forrige uke, sier Myre.

OPPGITT Styreleder i Nygård Eiendom AS, Per Otto Myre, er oppgitt over hvordan saken har utviklet seg.

For utvalget tok ikke til orde for å fjerne særbestemmelsen i sentrumsplanen, som er eksklusiv for Nygård-området, om at det ved søknader om rammetillatelser skal foreligge skriftlig tillatelse fra naboene. Dette til tross for at rådmannen i sin vurdering karakteriserte bestemmelsen som lovstridig.

Et enstemmig utvalg for miljø og forvaltning har i stedet valgt å kjøre bestemmelsen gjennom en lovlighetskontroll hos fylkesmannen.

– Det er sagt at plan- og bygningsloven er en ja-lov, og at kommunen ikke har noen muligheter til å si nei til tiltak så lenge man tilfredsstiller alle krav. Dermed skulle man tro at kommunen ville gå bort fra denne bestemmelsen hvor naboene nærmest gis vetorett, men nei, sukker Myre.

Hadde alt klart

Nygård Eiendom AS har søkt om å få gjennomføre en mindre utfylling i sjøen, samt om å gjøre en oppgradering av avkjøringa ned til refa Brygge.

– Har dere noen gang gitt uttrykk for at dere er enige i denne bestemmelsen?

– Aldri! Den kom jo inn i sentrumsplanen først etter at planforslaget hadde vært ute til høring to ganger, så vi visste jo ikke om denne bestemmelsen. Jeg synes fortsatt det er pussig hvordan denne særregelen plutselig dukket opp, og man gjør seg jo noen tanker om det ligger en agenda eller et motiv bak.

Myre legger for øvrig til at Nygård Eiendom AS lenge har arbeidet med planer om en utfylling i sjø, og faktisk søkte om tillatelse for to-tre år siden første gangen.

Sendt til advokaten

Myre legger ikke skjul på at han aldri hadde forventet at en slik gange i det han anser for å være en positiv sak for Finnsnes.

– Vi skal investere en masse penger, både huseier og de butikkene som er i Refa Brygge, for å få til næringsutvikling her. Vi skal få til en forskjønning av de gamle Refa-lokalene og av hele området, så det burde jo være en gladsak også for politikerne, poengterer Myre.

– Blir dere bakpå med disse planene nå?

– Nei, vi jobber med å få det til innafor de driftsrammene vi har.

Han opplyser for øvrig at vedtaket fra utvalg for miljø og forvaltning er sendt over til Nygård Eiendom AS sin advokat.

– Så blir det vurdert hva vi gjør videre, avslutter han.