FINNSNES: – Sånne saker tar tradisjonelt lang tid å behandle på grunn av kompleksiteten, blant annet ved at det er mange lover og regler, samt flere parter å forholde seg til. Dermed kreves det en grundig behandling, sier leder av utvalg for miljø og forvaltning (UMF)i Lenvik kommune, Kjetil Johnsen (Ap).

Saken han snakker om er den pågående nabotvisten på Nygård på Finnsnes. Nygård Eiendom AS ønsker nemlig å gjennomføre en oppgradering av det eksisterende krysset ned til Refa Brygge, samt til å utføre en mindre utfylling i sjø. Noe Lenvik kommune vedtok å gi tommel opp til i november i fjor, men som nabo Midtfylket Eiendom AS har påklaget.

Oppretter tilsynssak

Midtfylket Eiendom AS mente blant annet at den planlagte utfyllinga i sjø vil betydelig forringe bruken av egen kai. Dette momentet i klagen har utvalgspolitikerne valgt å ta til følge.

– Kommunen kommer til å opprette en tilsynssak på denne utfyllinga for å sørge for at denne ikke blir en ulempe for den andre parten. For eksempel vil fyllinga kunne utgjøre en ulempe hvis den blir lagt veldig på skrå, sier Johnsen.

Midtfylket Eiendom AS hadde også klaget på den planlagt nye avkjørselen ned til Refa. Man mente at denne ville redusere de fremtidige utviklingsmulighetene, samt at deres atkomst til kai ikke er vurdert eller hensyntatt. Dette klagepunktet har UMF ikke tatt til følge.

Lovlighetssjekk

UMFS vedtak vil bli sendt til Fylkesmannen i Troms for kontroll.

– Vi i Ap ønsket at det skulle være en oppsettende virkning på den oppgraderte avkjørselen, men vi fikk kun støtte fra Lenviklista og det falt dermed bort, sier Johnsen.

UMF har også vedtatt å be om ei avklaring fra fylkesmannen på om en bestemmelse som er tatt med i sentrumsplanen er lovstridig. Bestemmelsen, som er eksklusiv for Nygård-området, at det det ved søknader om rammetillatelse må foreligge skriftlig samtykke fra direkte eller indirekte berørte grunneier, offentlig myndighet og andre rettighetshavere i området.

– Denne såkalte vetoretten, som det ble kalt i avisa, vil bli sendt til lovlighetskontroll for å sjekke at det er hold i den.