BOTNHAMN: Rettsaken mot den 36 år gamle mannen er berammet til 2. februar i Senja tingrett. Det er satt av fire dager til behandling av saken.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 223 som omhandler frihetsberøvelse. Denne paragrafen har en strafferamme på fem års fengsel.

FORSVARER Christian Flemmen Johansen er 36-åringens forsvarer i saken.

Ifølge tiltalen var det i dagene rundt 5. august i fjor at mannen tok familien med seg inn i Syria i forbindelse med en ferie i Tyrkia.

Kunne ikke forlate

Tiltalen forteller også at kona og barna ble plassert sammen med fremmede på to ulike bevoktede steder i tre uker mens krigshandlinger tidvis fant sted i umiddelbar nærhet og uten at de hadde reelle muligheter til å forlate. Tiltalen sier også at mannen stort sett oppholdt seg andre steder enn der barna og kona oppholdt seg.

I tillegg er mannen satt under tiltale for brudd på besøksforbudet han ble ilagt i september i fjor.

I tiltalebeslutningen heter det at påstand om erstatning eller oppreisning til fornærmede forbehgoldes nedlagt og at eventuelle sivile krav vil bli framsatt av bistandsadvokaten.

Kjenner seg ikke igjen

Folkebladet har ikke lykkes med å få tak i kvinnens bistandsadvokat, Olav Eriksen, eller aktor i saken som er Marie Lygre.

Folkebladet 26. oktober 2015.