FINNSNES: Mannen tok i fjor sommer med seg kone og fem mindreårige barn til borgerkrigsherjede Syria, angivelig for å slutte seg til en brutal terrorgruppe. Nå er 36-åringen tiltalt for frihetsberøvelse, melder avisen Nordlys.

Borgerkrig

I tre uker oppholdt den norske kvinnen og barna seg i borgerkrigsherjede Syria.

Mens krigshandlinger pågikk i umiddelbar nærhet, skal de ha sittet bevoktet og skal ha vært uten mulighet til å forlate stedet de var.

I mellomtiden skal den nå 36 år gamle ektemannen ha oppholdt seg andre steder i landet. Ifølge politiet var han der for å slutte seg til IS, eller den al Qaida-tilknyttede Nusrafronten.

Begge organisasjonene er pekt ut av FN som terrorgrupper.

- Spesiell

Påtalemyndigheten har nå tatt ut tiltale mot 36-åringen for frihetsberøvelse i forbindelse med Syria-reisen. Tiltalen er sendt til Senja tingrett.

Regionlensmann Arnold Nilsen. Foto: Pauline Sørbøe

- Denne saken var spesiell av mange grunner. Det ene er at dette skjedde i et området som hadde verdens oppmerksomhet da det skjedde. Det gjorde at denne saken fikk veldig stor oppmerksomhet fra media. Dessuten er det svært sjelden har vi opplever slike straffesaker, sier regionlensmann Arnold Nilsen på Finnsnes til Nordlys.

Ferie

Folkebladet har tidligere skrevet at kvinnen trodde at hun og familien skulle på ferie til Tyrkia.

Plutselig skal de ha blitt kjørt til grensen til Syria, kommandert ut av bilen og fått beskjed om å løpe gjennom en piggtrådsperring.

I et intervju med TV2 har kvinnen fortalt at mannen sa at de var kommet til «paradis» etter at de hadde krysset grensen.

Rettssaken mot 36-åringen, som bodde på Senja, er foreløpig ikke berammet.