BOTNHAMN: Kvinna fra Nord-Norge skal med sin fem barn ha blitt bortført til Syria. Det var faren som bedro familien til å reise inn i det krigsherja landet. Familiefaren hadde fortalt de skulle på ferie til Tyrkia, mens den egentlige planen var å selv delta på opplæring for IS.

Mens familiefaren var opptatt med opplæring av IS, skal familien ha vært holdt under væpna vakthold.

Faren er nå sikta for frihetsberøvelse. Strafferamma for frihetsberøvelse er inntil fem års fengsel, ifølge Straffeloven. Skulle man anse frihetsberøvelsen som grov, er strafferamma ti år. For tida holdes mannen i norsk varetekt for en narkotikasak.

Jobba på fiskebruket

Mannen skal ha jobba på fiskebruket i Botnhamn. Der skal ikke de ekstreme synene til mannen ha vært kjent.

- Vi visste at han var fra Syria, og det er jo litt spesielt i seg selv. Men vi fikk ikke noe forvarsel, uttalte daglig leder Egil Johansen til NRK.

Kvinna er etnisk norsk, men har senere konvertert til islam. Barna er fra ett til åtte år gamle.

Familien ankom forrige uke norsk jord. Foreløpig befinner familien seg sør i landet, og det er uvisst når og om familien returnerer Botnhamn.

Ekstremister

IS, eller den Islamske Stat, er en militant ekstremistisk gruppe som holder til i Syria og Irak. Målet til gruppa er å etablere et nytt kalifat som omfatter Libanon, Syria, Israel, Palestina, Jordan, sørlige deler av Tyrkia og sunnidominerte områder av Irak. Gruppa har tydd til omfattende bruk terror og militære aksjoner for å nå målet sitt.

(Folkebladet.no)

Krisherja.