Ni drept i to angrep i Burkina Faso

Ni personer er drept i to angrep nord i det vestafrikanske landet Burkina Faso. Området har siden årsskiftet opplevd en kraftig oppgang i antall jihadistangrep.
utenriks

En lokal tjenestemann sier at tre av de drepte befant seg i landsbyen Bool-Kiiba, der væpnede menn også satte fyr på innbyggernes eiendeler, blant annet flere motorsykler. De tre ble funnet skutt etter at angriperne hadde forlatt landsbyen.

Flere andre personer er savnet, og sikkerhetskilder kan ikke fastslå hvor mange som er drept. Seks andre ble drept i Pissele ved Bourzanga.

Burkina Faso er etter hvert blitt trukket stadig dypere inn i det sju år lange opprøret i den fattige Sahel-regionen. Grupper knyttet til al-Qaida anklages for mange av angrepene, mens andre skal ha blitt utført av grupper med bånd til IS.

I forrige uke ble fem soldater drept da de ble angrepet i Toeni nordvest i landet.

Ifølge Global Risk Insight befinner Burkina Faso seg i frontlinjen i kampen mellom jihadister og regjeringsstyrker i Sahel-regionen. Landet ligger mellom to av Sahel-regionens mest ustabile områder: sentrale områder av Mali og den vestlige delen av Niger. I tillegg er landet plaget av etniske og religiøse konflikter.

(©NTB)