Tema

fredag 22.05 2020

Ønsker å bygge hydrogenfabrikk i Lavangen

Kommunen ser på muligheten til å utvinne hydrogen og oksygen i en fabrikk i tilknytting til energi fra Plasselva. Alternativet var å sende energien ut på nett, men Troms Kraft forlanger 27 millioner for å få det til. Hydrogen er nødvendig for å få til et klimanøytralt samfunn.

onsdag 20.05 2020

Sterke reaksjoner på at Lavangen kommune ikke handler lokalt

På Facebook er det kommet mange reaksjoner på at kommunen fortsatt unnlater å handle hos lokalt næringsliv. Ordfører sier hun tar saken på alvor, men lover ingen endring av praksis. Det skal være berammet et internt oppklaringsmøte ifølge kilder.

fredag 08.05 2020

Gleder seg til å komme på skolen igjen

Etter at småskolen har vært i gang i knappe to uker, ligger det nå an til at hele skolen åpner fra i neste uke. Nå ser alle fram til en åpning etter åtte uker med elevene hjemme.

torsdag 30.04 2020

Lokal isklatring under Arctic ice festival havnet i New York Times

Bedre markedsføring av regionen og festivalen med Fjellkysten i Lavangen som base er nok vanskelig å få. – Jeg vil kalle dette et regionalt løft, sier næringsutvikler Christian Ekelund i Lavangen kommune.

fredag 10.04 2020

Laget påskerebus i Salangen og Lavangen

Andrine Daleng og Kristine Bjerkmo var initiativtakerne til å lage rebusløp i Salangen og Lavangen.

torsdag 09.04 2020

Politikerne vil ikke stå i veien for en ung og driftig bedrift

Sa fra seg forkjøpsretten til snekkerfabrikken

Etter en lengre debatt kom politikerne fram til at de skulle si fra seg forkjøpsretten til i Andberg Snekkerfabrikk Lavangen.

onsdag 08.04 2020

Kommer næringslivet i møte under pandemien

Politikerne i Lavangen vedtok tirsdag flere tiltak som skal komme bedriftene til gode under den økonomiske krisen og setter i gang prosjekter for det lokale næringslivet.

tirsdag 07.04 2020

Historisk kommunestyremøte i Lavangen

For første gang gjennomførte politikerne et møte via lyd og bilde overføring.

Smittetiltakene i Lavangen og Salangen:

– Må opptre fornuftig fremover

Interkommunal overlege i Astafjordlegen, Lars Nesje tror ikke det har skjedd ytterligere spredning i Salangen og Lavangen utover de som er påvist smittet.

lørdag 04.04 2020

Hevder det blir trygt for friske beboere og ansatte

Astafjordlegen planlegger for å bruke en del av sykehjemmet på Lavangsheimen for covid-19 pasienter fra Salangen, Lavangen, Bardu, Dyrøy og Ibestad. Inntil 30 covid-19 pasienter kan ved et katastrofescenario legges inn på sykehjemmet.

fredag 03.04 2020

I denne kommunen fikk de 37.000 kroner i skattesmell

822.000 nordmenn får restskatt for 2019, og i Midt-Troms spesielt en kommune som må betale mest skatt i snitt.

lørdag 28.03 2020

Taper sekssifret beløp på avlysning

– Vi skal stå han av men det blir knagert, melder leder av Spanstind Rundt, Markus Nygård. Skigruppa berømmer sponsorer som gjør det mulig å tilby folk flest skiløyper når det meste av annen aktivitet er avlyst.

fredag 27.03 2020

– Knagert, men vi skal klare å stå han av

Det blir knagert for Lavangen IF når de mister netto 120.000 kroner grunnet avlysningen av Spanstind Rundt i påsken. Men idrettslaget har penger på bok og vil klare å stå han av, ifølge rennleder Marcus Nygård.

mandag 23.03 2020

Frykter å gå tom for tester og smittevernutstyr

I Salangen, Ibestad og Lavangen frykter legene at de blir fri for tester mot Korona og sender bekymringsmelding til Fylkesmannen.

Deler ut ekstra skjønnsmidler til kommunene

Kommunene i Troms og Finnmark får omtrent 9 millioner kroner ekstra i skjønnsmidler på grunn av situasjonen med koronaviruset.

onsdag 18.03 2020

Ønsker å nettstreame fra politiske møter

Ordfører Hege M. Rollmoen (Ap) i Lavangen ønsker å få i gang video-overføringer av politiske møter. Hun håper med det å få mer åpenhet og politiske engasjement blant innbyggerne.

søndag 15.03 2020

Ble rammet av brann og mye annet:

Dagene da det meste skjedde

Det har vært ei svært spesiell uke for de aller fleste. Men for Lavangsværingen Ronald Kvernmo og resten av familien ble uka i overkant spesiell.

torsdag 12.03 2020

Ett koronatilfelle er bekreftet i Lavangen

Etter at flere personer skal være testet for Covid 19-smitte, er nå en person bekreftet smittet. – Folk må forholde seg rolig, sier helse og sosialsjef Erling Hanssen

onsdag 11.03 2020

Brann effektivt og kjapt slukket i Lavangen:

Berømmer brannvesenet for innsatsen

Brannvesenet i Lavangen fikk testet en helt ny brannkum som ga dem slukkevann på kort tid da det begynte å brenne i en enebolig tirsdag kveld.

torsdag 05.03 2020

– Denne festivalen kan bli en spydspiss

– Dette er et typisk eksempel på en spydspiss, sier Børge Hemingsen fra Innovasjon Norge om den pågående isklatrefestivalen i indre Sør-Troms. Vi tok turen ut i fjellsiden i godværet for å sjekke forholdene.

fredag 28.02 2020

Selger deler av Andberglageret

Politikerne i Lavangen vedtok i kommunestyret i februar å selge det 1.700 kvadratmeter store Andberglageret, som ligger sentralt til på Tennevoll.

torsdag 27.02 2020

Frykter at fylkesvei i oppløsning må stenges

Ordfører Hege Myrseth Rollmoen (Ap) i Lavangen frykter for at store deler av Fv. 84 som er i ferd med å gå i oppløsning må graderes ned eller stenges om ikke noe blir gjort. – Den er trafikkfarlig, slår hun fast.

fredag 21.02 2020

Politiet svært bekymret over rusreformen

- Vil tillate store mengder med rusmidler uten straff

- Vil gjøre dette straffefritt: Fem gram heroin, 5 gr. amfetamin, 5 gr. kokain, 15 gr hasj, 2 kg khat, LSD, GHB, 25 rusdoser legemidler mm foreslår rusreformutvalget er OK personlige doser som ikke kan straffes.

torsdag 06.02 2020

Lihkku beivviin — eller på norsk: gratulerer med dagen

Feiret samenes nasjonaldag med glede

Ungen i Lavangen koste seg og bedyret at det er gøy med ulike aktiviteter under feiringen av samenes nasjonaldag. Lavangen er lagt under forvaltningsområdet for samisk språk og kultur. På ettermiddagen var det et offisielt arrangement med fullt hus.

søndag 19.01 2020

Jubler over nytt vann i springen

Ganske så umerkelig har abonnentene i det kommunale vannverket i Lavangen fått vann fra en ny kilde i springen. Utbyggingen som har pågått i over ett år, ble gjort ferdig til anslått tid og etter stipulerte kostnader. Ingen misfarging og lukt preger vannet i springen nå.

onsdag 08.01 2020

Får gebyr for ulovlig bygging av vannverk

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ilegger Lavangen kommune et overtredelsesgebyr for ulovlig bygging av Hesjevikelva vannverk.

søndag 08.12 2019

Gir danse-honorar til idrettslag

Hele honoraret på om lag 100.000 kroner fra «Skal vi danse» på TV2, gir Sandra Borch til barne-idretten i Lavangen IF.

søndag 01.12 2019

Godt oppmøte og værpause ved tenning av julegrana

En ny tradisjon med tenning av julegrana på lørdag formiddag, bål og kafe på Frivilligsentralen samlet godt med folk.

torsdag 28.11 2019

Da John Kenneth ble oppmerksom på tegningene i barnehagen, ble han både trist og tankefull

Når John Kenneth Overgård fra Tennevoll i Lavangen henter barn i barnehagen, blir han møtt av tegninger av menn som begår overgrep.

tirsdag 26.11 2019

– Verre og verre å oppnå balanse

Kommunene får større utfordringer med å få et budsjett i balanse. – Avstanden mellom inntekter og utgifter i kommunene er for stor, sier Lavangen-rådmann Erling Hanssen.

mandag 28.10 2019

Vant fram i nydyrkingssaka — inngår avtale med reindrifta

Saubonde Tor Erik Lind får tillatelse fra Fylkesmannen til å dyrke opp nye arealer på Lavangseidet. Dermed settes kommunen sitt avslag til side og en avtale med reindrifta er inngått.

fredag 18.10 2019

Interkommunalt samarbeid

– Det er en suksesshistorie

Småkommunene samarbeider på flere og flere områder. - Vi kunne aldri gjort det alene, sier rådmann Erling Hanssen i Lavangen kommune som mener interkommunalt samarbeid har vært en suksesshistorie.

torsdag 03.10 2019

Hege Beate Rollmoen Myrseth (Ap) valgt til ordfører i Lavangen:

– Vil gjøre ting på min egen måte

Hege Beate Rollmoen Myrseth (Ap) ble torsdag valgt til ordfører i Lavangen, og er, med støtte fra Høyre, den første kvinne i stolen. – Jeg vil gjøre det på min egen måte, sier hun i sin tale til politikerne. Nær syv av ti politikere skiftes ut.

torsdag 12.09 2019

Grafikk: Lavangen kommunestyre

I Lavangen var det Arbeiderpartiet og Hege Rollmoen som hadde størst oppslutning med 43,7 prosent.

tirsdag 03.09 2019

Far og sønn midt i katastrofeområdet»

Sam og Ketil trosser uværet for å berge liv

Ketil Solberg opprinnelig fra Tennevoll, nå bosatt i Panama City befinner seg midt i katastrofeområdet på Bahamas. Med den eneste operative båten i området går han og sønnen Sam til den mest ødelagte øya, Abaco.

mandag 02.09 2019

Samarbeidsprosjektet «Astafjordlegen»:

De kjører i gang legesamarbeid for å møte felles utfordringer

Da er legesamarbeidet «Astafjordlegen» mellom kommunene Salangen, Lavangen og Ibestad i gang. – Vi er nødt til å samarbeide for å levere gode tjenester, sier Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

torsdag 22.08 2019

Allsidig program på Isogaisa

Med kjendiser som artisten Kevin Boine, healere, forelesere og en hel skole på besøk, er det duket for et tettpakket program på årets utgave av festivalen Isogaisa til helga.

tirsdag 09.07 2019

Påstår ulovlig vannverksutbygging — truer Lavangen kommune med bøter

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) nærmest slakter Lavangen kommunes håndtering av vannverksutbygginga i Hesjevika.

fredag 14.06 2019

– Uheldig for oss når vannet må kokes

Nå er det igjen kokepåbud i Lavangen.

Innføring av Astafjordlegen:

Satser på et attraktivt fagmiljø som beholder legene

Fra 1. september skal de lede legekontorene i tre kommuner. Interkommunal kommuneoverlege, Lars Nesje og administrativ leder Victoria Hanssen i Astafjordlegen satser på å etablere et sterkt fagmiljø.

torsdag 13.06 2019

Nå er det igjen innført kokepåbud i Lavangen

Alle abonnentene tilknytta det kommunale vannverket på Tennevoll fikk i går beskjed via kommunens nettsider at det er innført kokepåbud på vannet.

tirsdag 11.06 2019

Pengeavslag får ingen konsekvenser for legeprosjekt

Rådmann Frode Skuggedal i Salangen kommune sier at avslaget på nesten 1,2 millioner kroner i tilskudd ikke får noen konsekvenser for igangsetting av Astafjordlegen.

Slik ser det ut dagen etter flommen

Fylkesvei 84 gjennom Spansdalen er åpnet for trafikk igjen.

onsdag 05.06 2019

Vil ha mer asfalt på fylkesvei som går i oppløsning

Politikerne i Lavangen ber fylket om å gi en tilleggsbevilgning for å berge FV 84 gjennom Spansdalen som er helt nedslitt.

fredag 24.05 2019

– En veldig hyggelig gjeng å ha her

Fra 29. mai til 2. juni arrangeres Fjellkystens Trekkspillfestival. – De er en flott gjeng å ha med å gjøre, sier Tor Lyngmo.

mandag 20.05 2019

Algeoppblomstring i havet:

–Betydelige mengder fisk har dødd

Salaks AS har også blitt rammet av den alvorlige algeoppblomstringen. – Det er snakk om betydelige mengder død fisk, sier driftssjef Terje Bertheussen.

mandag 29.04 2019

På banen med nytt postsystem:

Enklere å «granske» kommunene

Både Lavangen kommune og Salangen kommune er nå i gang med et nytt system for postlister og innsyn.

lørdag 13.04 2019

Ambulansesaken i Salangen:

Ingen beslutning før til høsten

Kommuneledelsen i Salangen møtte UNN-styreleder Ansgar Gabrielsen. Der kom det fram at ingen avgjørelser blir tatt før til høsten.

Nær tre av fire slutter i Lavangen-politikken

Over sytti prosent av de faste i kommunestyret i Lavangen slutter i politikken. Stor slitasje er årsaker til det store frafallet. Mens Ap lanserer ny ordførerkandidat, fortsetter Bernhardt Halvorsen på topp for Sp.

fredag 12.04 2019

Inntektene går ned i jordbruket:

Sauebøndene rammes hardest

Prognoser viser at inntektene i jordbruket går ned. Spesielt sauebøndene kommer svært dårlig ut.

torsdag 11.04 2019

Presenterer den unike lyden av Astafjord

En maratonkonsert med 13 band fra Astafjord og et par kjendiser fra inn og utland dukker opp lørdag kveld i Lavangen.

onsdag 27.02 2019

Etablerte nytt selskap — gikk sammen om ny borerigg

Entreprenørene Tor Erik Lind i Lavangen og Martin Nordhaug i Sørreisa har gått sammen og starta Nordnorsk Sprengning AS.

fredag 08.02 2019

Avgjorde toppvervet til høstens kommunevalg med loddtrekning

Loddtrekning måtte til for å avgjøre hvem som skulle bekle toppvervet til høstens valg i Senterpartiet i Lavangen.

torsdag 07.02 2019
6

Rekordoppmøte da Samefolkets dag ble feiret

Først feiret skolen samenes nasjonaldag før folket i bygdene samlet seg i Lauvhallen på Tennevoll. – Utrolig godt oppmøte, sier initiativtaker Beate Sandnes onsdagskvelden med over 400 frammøtte.

mandag 04.02 2019

Jobben med ei bygdeliste lagt død

Rykter om ei bygdeliste har versert i Lavangen siden før jul men nå bekrefter Tor Erik Lind at jobben med den er lagt ned.

mandag 14.01 2019

Tomme leiligheter i Lavangen:

Husbanken lemper på kravene

Lavangen kommune har fått en midlertidig løsning fra Husbanken på de tomme leilighetene i Sneveibakkan boligfelt.

torsdag 27.12 2018

Stor interesse for å bli besøksvenner

– Det er et udekt humanitært behov der ute.

fredag 21.12 2018

Kjørte utfor og havnet i bergveggen

En person ble sendt til helsesjekk etter at en personbil havnet utfor veien i Spansdalen fredag.

tirsdag 11.12 2018

Her erklærer ordføreren seg inhabil

Etter et oppslag i Folkebladet tirsdag erklærte ordfører Bernhardt Halvorsen i Lavangen seg for inhabil da formannskapet skulle behandle den betente Ingebrigtsen-saka tirsdag.

lørdag 08.12 2018

Datatilsynet forventer melding om avvik på databrudd

Hos Datatilsynet er man klar på at omfattende databrudd også skal lede til en avviksmelding til dem. Det har Salangen kommune ikke levert etter at brukere i tre kommuner opplevde svarte skjermer i opp i mot 70 timer i høst. Det vil vertskommunen for datasamarbeidet heller ikke gjøre.

fredag 30.11 2018

Legesituasjonen i Lavangen kommune:

Ny fastlege er på plass

Mandag startet Samir Dara (46) som ny fastlege i Lavangen kommune. – Vi har vært utrolig heldig, sier kommuneoverlege Kjell Are Pettersen.

torsdag 29.11 2018

Får møte UNN-ledelsen om dagambulansen

Representanter fra Salangen kommune og Lavangen kommune skal møte UNN ledelsen i Tromsø 19. desember. Tema blir dagambulansen på Sjøvegan.

tirsdag 27.11 2018

Sjekket habiliteten

Lavangen kommune mener landbrukssjefen ikke var inhabil da han behandlet nydyrkingsaken på Lavangseidet.

lørdag 17.11 2018

Aurora (21) — med Fjellkysten i blodet

For 10 år siden traff Folkebladet 10-åringen Aurora Lyngmo Olsen på Norges største torvtak. Onsdag var hun tilbake på taket — som fersk reiselivsarbeider.

fredag 16.11 2018

Manglende åpenhet i Lavangen kommune:

Kan havne hos kontrollutvalget

Kontrollutvalget i Lavangen kommune skal vurdere om de går inn på omdiskuterte avgjørelser tatt av kommuneledelsen i Lavangen kommune.

torsdag 15.11 2018

Politikerne gikk for å kutte flatt

Alternativet til å kutte flatt var å fjerne en lege, slå sammen klasser og kutte en lærerstilling for å spare en millioner kroner.

mandag 12.11 2018

Ble fly forbannet og forlot møtet — to ganger

Formannskapet utsatte å behandle saken om Ludvik Ingebrigtsens fratredelse fra all politikk. Saken skal bunne i to protokoller eller mangel på det og leger som slutter.

onsdag 31.10 2018

Skled i bergveggen da været slo om

Underkjølt regn og sludd gjorde veiene glatte i Troms onsdag. Denne semitraileren havnet i bergveggen i Spansdalen.

Veien har startet å rase ut

Innbyggere i Lavangen frykter liv kan gå tapt langs dårlig fylkesvei. De får støtte fra yrkessjåfører. Flere steder har veien startet å rase ut.

tirsdag 30.10 2018

Minister om Lavangens boligknipe

– De fleste sakene ser ut til å løse seg

Kommunal- og moderniseringsministeren er tilsynelatende lite bekymret for Lavangen og andre kommuner som sitter med tomme boliger beregnet for flyktninger.

onsdag 24.10 2018

Bruker 32 millioner for å sikre god vannforsyning

Lavangen kommune bruker 32 milllioner kroner for å gi innbyggerne sikker og god vannforsyning. Nytt vannverk fra Hesjevikelva skal være ferdig i løpet av neste år.

søndag 21.10 2018

- Et stort antall kommuner i Norge sitter med skjegget langt nede i postkassa

Lavangen kommune fulgte lydig myndighetenes sterke oppfordringer om å bosette flyktninger for noen år siden. Nå sitter de med skjegget langt ned i postkassa.

onsdag 03.10 2018

Ny utvikling i ambulansesaka:

– Mangelfull saksbehandling og prosess

Ordførerne i Lavangen og Salangen ber styret i UNN utsette saken om strukturendringer som kan fjerne en ambulanse fra stasjonen i Salangen.

mandag 17.09 2018

Knallstart for nytt konsept: – Over all forventning

Ny-restauranten på Å gård i Lavangen fikk en god start. – Det har gått over all forventning, sier innehaver Tor Erik Lind.

lørdag 15.09 2018

Turtilbud på Spansgård i Lavangen:

Åpnet nybygget gapahuk

Grunneierne på Spansgård i Lavangen tilbyr nesten 20 kilometer turvei/løype og en helt ny gapahuk ved Berghølla.

Bokostnader i norske kommuner:

Billigst av alle i hele Norge

En ny samfunnsøkonomisk analyse viser at ingen norske kommuner er billigere å bo i enn Lavangen. Og Sørreisa havnet på en tredjeplass.

torsdag 13.09 2018

Inviterer kommunetopper til "årets viktigste frokost"

Over frokostbordet setter Astafjord vekst AS fokus på mangelen på tilrettelagte arbeidsplasser.

tirsdag 11.09 2018

Observerte bjørn tett opp til bebyggelsen

Bjørn observert på Fossbakken i Lavangen kommune.

torsdag 09.08 2018

Bøndene sliter med for små avlinger:

Samtidig står 140.000 dekar dyrkbar mark uslått

Mange bønder i Midt- og Sør-Troms sliter med avlinger som bare er halvparten så store som i et normalår. Samtidig er det gress på alle kanter som bøndene ikke får tilgang på.

onsdag 18.07 2018

Mener markedet er for lite — legger ned mikrobryggeri

Lauvanger Mikrobryggeri i Lavangen legges ned. – Markedet er for lite i Lavangen, sier innehaver Reidar Røkenes.

tirsdag 17.07 2018

Denne gjengen satte omsettingsrekord i fjor

Astafjord Vekst AS omsatte for nesten 19,3 millioner kroner i fjor. Det er ny rekord for bedriften.

onsdag 27.06 2018

En person skadet i ulykke

En personbil kjørte av veien i Spansdalen onsdag formiddag. En av de to personene i bilen ble tatt hånd om av helsepersonell etter ulykken.

søndag 24.06 2018

Feiret St. Hans med ny hymne

Grunnet elendig vær trakk feiringa av St Hans innendørs til ungdomshuset på Tennevoll. Utdeling av priser og urframføring av Hymne til Lavangen stod på programmet.

torsdag 21.06 2018

Brannvesenet står uten røykdykkere

Det lokale brannvesenet i Lavangen står uten godkjente røykdykkere. Ved større branner må mannskaper i Bardu eller Salangen rykke ut.

Ny deltakerrekord for rullatorløpet

Det årlige rullatorløpet for de eldre på Tennevoll hadde deltakerrekord da det gikk av stabelen torsdag. Også i år stilte deltakere fra nabokommunen til et fartsfylt løp i korridorene.

lørdag 16.06 2018

Fullt kjør under Lavangsvekka

Får fart på den eldre garde

Så er Lavangsvekka i gang igjen på mandag. En av de tingene det er størst interesse for er rullator-løpet på torsdag.

tirsdag 12.06 2018

– Dette var nok en sånn en gang i livet-opplevelse

Elin Mikalsen fikk festet noen lekne springere på fjorden utafor Lavangsnes til filmen. – Å se noe sånt er nok en en gang i livet-opplevelse, sier hun til Folkebladet-TV.

mandag 04.06 2018

Har fått legekontoret tilbake: – Vi er veldig fornøyde

Fjorten år etter brannen er legekontorene igjen på Tennevoll i helsesenteret. – Publikum har ønsket legekontoret tilbake, sier ordfører Halvorsen.

søndag 03.06 2018

Løype med viktig krigshistorie åpnet

Nær femti personer møtte fram da krigsminnesløypa mellom Lapphaugen og Kolbaneskaret via Fossbakken ble offisielt åpnet med korps og tre ordførere til stede. Også 30-trimmløypa samme sted ble åpnet.

Fjellkysten trekkspillfestival:

Der musikken møter fjell og kyst

Det er ikke alle kulturarrangementer forunt å samle opp mot 300 besøkende over en hel helg: På Fjellkysten har festivaldeltagerne allerede booket rom til neste år.

lørdag 26.05 2018

– Går det mot haisommer nå?

Johnny Johansen fant en tre meter lang hai i fjæra og medgir at det ikke er hverdagskost på Rød i Lavangen.

– Ikke noe lag uten multikulturell hjelp

Uten flerkulturell hjelp hadde det ikke vært noe A-lag i fotball i Lavangen IF. – Å spille fotball i Lavangen er en glede, sier spiller Mustafa Ibrahim (18).

torsdag 24.05 2018

Stopp av bosetting av flyktninger i kommunene:

– Vi føler oss snytt og ført bak lyset

Kommunene sliter på grunn av svingningene i antall flyktninger. Lavangen kommune er i høyeste grad en av dem. – Vi føler oss snytt, sier rådmann Erling Hanssen.

tirsdag 22.05 2018

Befolkningsendringer 1. kvartal 2018:

– Positivt at nedgangen har snudd

Til tross for negativt fødselsoverskudd ble det pluss for Lenvik kommune i første kvartal 2018.

fredag 18.05 2018

Første 17. mai med nyåpna restaurant

Det ble fullt hus både i restauranten på Å gård og på Fjellkysten i Lavangen 17. mai. – Det var overveldende, sier Tor Erik Lind etter en forrykende åpningsdag

torsdag 10.05 2018

Fjellkystens trekkspillfestival 31. mai til 2. juni:

– Ny festival ble et folkekrav allerede i fjor

I fjor var generalprøven, i år kjøres det for fullt: Første helg i juni er det trekkspillfestival på Fjellkysten. Der inngår ikke minst et gratis tilbud til de yngste musikantene.

mandag 07.05 2018

Mandag fyller Marit 100 år — feiret i helga

I dag fyller Marit Løvdal Johnsen 100 år. Det ble som seg hør og bør feiret i helga.

torsdag 03.05 2018

Innstilt på å innvilge kjørefritak i helgene

Det ligger an til at løyvehaveren i Lavangen kommune får helgefri.

mandag 30.04 2018

Gir penger til 12 kommuneprosjekter

Kommuner i Midt-Troms får tilsammen vel 2 millioner kroner av Fylkesmannen i Troms.

torsdag 26.04 2018

Tre år på rad uten samisk innslag: – På grensen til skam

- Samiske innslag i Lavangsvekka er helt fraværende, sier næringsutvikler Christian Ekeland og fikk kommunestyret med på å garantere for en større samisk artist for 90.000 kroner i år.