FINNSNES: Finnsnes FK skal ifølge en pressemelding være en bredde- og utviklingsklubb for gutter og jenter i Midt-Troms.

Den nystifta klubben skal være tuftet på en sunn økonomi med fotballaktiviteten i fokus.

- Finnsnes FK skal søke samarbeid med omkringliggende klubber. Vi ønsker å bli sett på som en positiv samarbeidspartner som støtter opp om våre naboklubber, heter det i pressemeldingen.

Trenerløsninger

Styret i Finnsnes FK består av leder Hege Leiknes, nestleder Tommy Hagen, Jens Hugo Leiknes, Anne Grethe Normann og Hilde Sørensen.

I en oppstartfase har klubben en rekke utfordringer. Klubben vil ifølge pressemeldingen jobbe for å få på plass trenerløsninger i ulike årganger.

- Finnsnes FK ønsker å starte fotballaktivitet fra januar 2017. Vi har allerede mottatt henvendelser fra spillere og foresatte som ønsker å bli medlemmer og vi oppfordrer personer som ønsker å bidra i vår klubb til å ta kontakt, skrives det videre.

Seniorlag

Klubben eier imidlertid, per i dag, ingen egen arena;

- Vi vil gå i dialog med klubber i regionen for å kunne inngå samarbeidsavtaler knyttet til leie av arena(er). På sikt har vi ambisjon om å bidra til anleggsutvikling i regionen, da kan det være aktuelt å gjøre dette i samarbeid med andre klubber, påpekes det videre.

Siden klubben er nystartet vil satsingen på de eldste i klubben bygges opp over noen år.

- Vi vil stille seniorlag for damer og herrer. Seniorlag vil starte i laveste divisjon, ifølge pressemeldingen.

Dugnad

I oppstarten har ikke klubben økonomisk grunnlag for å ansette ressurspersoner. Klubben har ambisjoner om å ansette nøkkelpersonell så snart det er økonomisk grunnlag for dette.

- Inntil dette er på plass vil klubben drives utelukkende på dugnad. Vi er i dialog med samarbeidspartner på utstyrssiden og er blitt kontaktet av en rekke sponsorer som ønsker å støtte vår profil, påpekes det videre.

Klubben vil bruke litt tid før disse formelle tingene er endelig på plass. Derfor vil det bli innkalt til pressekonferanse første halvdel av desember.

Anne Grethe Normann er styremedlem i den nye fotballklubben Finnsnes Fotballklubb Foto: Amund Hansen
Jens-Hugo Leiknes er styremedlem til den nye fotballklubben Finnsnes Fotballklubb. Foto: Steinulf Henriksen