Finnsnes-jenta vurderte imidlertid å droppe hele det nordnorske mesterskapet. I forkant av NM i starten av mars, slet hun med sykdom. Det fikk hun også et tilbakefall på etter mesterskapet.

– Derfor vurderte jeg å ikke gå i dag, men jeg er glad for at jeg gjorde det, sier Arnesen til Folkebladet.

Hun vant 19/20-årsklassen 7,5 sekunder foran venninnen Ingvild Margrete Ofstad, opprinnelig fra Bardu. Det var ikke noe hun hadde forventet etter sykdomstrøbbelet i vinter.

– Nei, det hadde jeg ikke. Både Ingvild Ofstad og Julie (Waltenberg, 3. plass red. anm.) hadde gode NM-plasseringer og jeg tenkte de hadde et bedre utgangspunkt enn meg. Men det var en veldig bra dag.

Ni NNM-gull

Hun har nå åtte individuelle gullmedaljer i NNM, samt et stafettgull på merittlisten.

– NNM henger høyt. Man blir litt patriotisk for landsdelen. Jeg har også vært heldig med formen på de fleste nordnorske mesterskapene, sier Arnesen.

To ganger har hun imidlertid stått over mesterskapet på grunn av sykdom.

– Det er artig med titler, selv om det kun er nordnorsken. Det blir som med KM, det er artig. Det er jo derfor man driver på med dette.

- Når kjente du at formen ikke var så ille likevel?

– Jeg var litt tungt på oppvarmingen, men det var kanskje bare mentalt. Jeg fikk uansett varmet opp godt og da gikk det radig frem til mål.

Trippel BOIF

I klasse kvinner 18 år, ble pallen tapetsert av BOIF-utøvere. Ikke overraskende tok Ingrid Andrea Gulbrandsen den gjeveste medaljen. Hun ble etterfulgt av Silje Storaa på sølvplass og Lisa Amalie Valnes på bronsen.

– Vi startet jo sist alle tre, så vi fikk gått ilag under løpet. Da ble det til at vi hengte på hverandre. Det var ventet at det skulle stå mellom oss tre, men det er veldig morsomt at vi alle sammen får det til, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Og i kvinner 17 år slo lillesøster Gulbrandsen, Vilje Marie, til med gullmedalje. Hun hadde over 15 sekunders margin til sølvplassen.

– Klubben gjør det veldig sterkt. Vi er flere fra BOIF som gjør det veldig bra, sier hun.

I seniorklassen tok Merete Myrseth fra Øverbygd og Team Nord-Norge en bitter fjerdeplass. Hun var bare åtte tideler bak bronsevinner Emilie Kristoffersen. Silje Theodorsen ble nordnorsk mester foran Anna Svendsen på sølvplass.

BOIF kapret de tre øverste plassene i 18-årsklassen. Ingrid Andrea Gulbrandsen (t.v.) vant foran Silje Storaa og Lisa Amalie Valnes. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Privat