Dimna-løperen var naturligvis soleklar favoritt på Jessheim stadion og fosset over målstreken på tiden 46,76.

– Det er noe av det verste jeg har sett i NM-sammenheng noen gang, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

– I all ydmykhet er jeg tilbøyelig til å være enig, sier Warholm til NRK etter løpet.

Ulsteiningen har vist kanonform denne sesongen, blant annet da han satte ny banerekord på Bislett i juni med tiden 46,52.

Warholms løpekompanjong Amalie Iuel var til stede sammen med kjæresten Aksel Lund Svindal for å overvære løpet.

– Dette var jo helt utrolig. Hvem skulle trodd at han klarte å levere et sånt løp her på Jessheim, sa Iuel til TV 2 etter løpet.

Da VG snakker med Iuel, utdyper hun:

– Dette var veldig imponerende. For bare to år tilbake så hadde denne tiden holdt til verdensrekord. Det sier noe om nivået. Også er det veldig imponerende å levere sånn i et NM.

– Jeg tror han ble overrasket selv. Jeg snakket med han så vidt etter løpet og han så nok ikke dette helt komme selv, sier Iuel og poengterer at hun tror Warholm synes det var ekstra kult å prestere slik på «hjemmebane».

SEIERSGLIS: Karsten Warholm med gullmedaljen etter kanonløpet på Jessheim stadion iført Dimna-trøyen – drakten til klubben Warholm representerer. Foto: Geir Olsen / NTB

– Det finnes ingen grenser for denne mannen. Om det er klubbmesterskap, NM, VM eller OL. Han gir alt han har, fortsatte NRKs Jann Post mens Warholm ble gratulert av konkurrentene.

Det syvende NM-gullet på 400 meter hekk er med det hans fjerde raskeste løp. Warholm innehar verdensrekorden på 45,94. Den satte han i OL i Tokyo i 2021.

– Det er helt tullete jo. Det er helt sykt. Det er faktisk helt tullete. Det var ikke planen, sier Warholm.

Det betyr ny personlig rekord i NM. Den forrige var på 47,43 fra Hamar i 2019.

– Jeg synes tiden snakker for seg selv. Det er ikke mange i verden som har løpt raskere, sier Iuel.

– Det setter ting litt i perspektiv at han klarer å gjøre det i et NM i litt halvkjølige forhold, og ikke like høyt spenningsnivå som i store mesterskap. Det gjør at man begynner å tenke på hva han er kapabel til, fortsetter 29-åringen.

I august skal Warholm løpe VM. På onsdagens pressekonferanse før løpet svarte Warholm om hvilken tid han ønsker å løpe på der:

– Jeg vil løpe fort. Bislett-løpet gir meg troen på at jeg kan løpe godt ned mot 46 sekunder, men jeg håper å se 45-tallet igjen. Det hadde vært gøy, svarte han på spørsmål fra VG.

POPULÆR: Karsten Warholm var en populær mann etter løpet på Jessheim stadion. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg trodde ikke på 45-tallet før OL i Tokyo, men i år er jeg sannelig ikke sikker, sier Jann Post fra kommentatorboksen.

Etter torsdagens løp er ikke Warholm helt fremmed for å se ned mot 45-tallet igjen.

– Vi kan begynne å snakke om det. Jeg synes at vi med de siste løpene jeg har gjort kan begynne å fabulere om det, men det skal gjøres og det er ikke lett, sier Warholm.

I forrige uke lot Warholm seg frustrere av følgende tema: