For ettersom Stabæk vant 2–1 mot Sandefjord etter et straffespark på overtid, blir Vålerenga værende på direkte nedrykk. Sandefjord er på kvalikplassen ettersom de har bedre målforskjell enn Oslo-klubben (–9 mot –11).

– Det visste ikke jeg. Det er utrolig utur for vår del. Da lever nedrykksdramaet til siste slutt, sier Vålerenga-keeper Magnus Smelhus Sjøeng til VG om overtidsseieren til Stabæk.

– Selvfølgelig er det surt. Men det kan vi ikke gjøre så mye med. Vi får konsentrere oss om oss selv, sier Henrik Bjørdal.

Det var Andrej Ilic som satte inn 1–0 for Vålerenga ti minutter før slutt. Daniel Håkans økte til 2–0 på overtid.

– Det blir sirkus. Det blir spenning helt inn, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2. Stillingen er slik:

– Både Vålerenga og Sandefjord kan utnytte at Haugesund og Stabæk møtes. Vinner de selv, kan de ikke rykke ned, sier Kjetil Rekdal – og fortsetter:

– Jeg tror Stabæk eller Vålerenga går ned. Vålerenga har dårligst kort på hånden, mener Rekdal.

– Hvorfor har VIF dårligst kort?

– Det er fordi de ligger sist. Taper de selv, har de én sjanse: At Sandefjord taper med tre mål mer enn dem selv mot Lillestrøm, og det ser jeg som ekstremt usannsynlig.

– Vålerenga vet at de er forbi enten Haugesund eller Stabæk med seier. Jeg tror ikke de tar Sandefjord på målforskjell (-2 og færre scorede mål), svarer den tidligere Vålerenga- og Rosenborg-treneren og vurderer samtlige lag her:

– Stabæk kan tape i Haugesund om Tromsø slår Vålerenga, og fortsatt berge kvalifisering. VIF har klart den første matchballen, så det er klart det blir en vanvittig stemning på Intility. Der blir det alt som kan krype og gå. Nå har de det i egne hender – og det hadde de ikke så mye før den kampen her.

Magnus Smelhus Sjøeng mistet keeperplassen i Vålerenga etter flere svake prestasjoner. Nå har han holdt nullen i to kamper på rad. Mot HamKam markerte han seg med en utrolig reaksjonsredning i annenomgang.

– Det blir jo jævlig jevnt nå. Nesten alle har like mange poeng, og nå blir jo Haugesund dratt ned i det også. Den siste runden kommer til å bli helt kaos, tipper jeg, sier Sjøeng.

– Hvordan går det da med Vålerenga til slutt?

– Vålerenga holder seg. Det så vi i dag.

Vålerenga skapte svært lite etter pausen. Et kvarter før slutt sto Andrej Ilic, formspissen til Vålerenga, med færrest touch på banen av alle som startet kampen.

Da var det vel bare å forvente at det var serberen dukket opp. Brynjar Bjarnason tabbet seg ut. Vålerenga fikk en gratismulighet og ballen endte til slutt hos Ilic som pirket inn ledelse.

– Den scoringen der kan være verdt 30, 40, 50 millioner, sa Kjetil Rekdal i VGTV-studio.

Scoringen sendte Vålerenga opp på kvalikplassen, men bare for en kort stund. På overtid utartet det seg nemlig et vanvittig drama på Nadderud mellom Stabæk og Sandefjord.

Kevin Kabran fikk straffe etter en duell med Sander Moen Foss i boksen. Hugo Keto reddet forsøket, men returen spratt tilbake til Kabran og da var spissen iskald.

Da tok det fullstendig av på Bekkestua, med euforiske Stabæk-fans som stormet banen.