36 dager hadde gått siden sist Haaland spilte en fotballkamp, før han var med fra start i Manchester Citys treningskamp mot Girona lørdag ettermiddag.

Der fikk han en snau time på banen, scoret ett mål, før han overlot plassen til landsmann Oscar Bobb.

19-åringen fra Oslo kom også inn i veldedighetskampen mot Barcelona i august, men han har til gode å få muligheten på Citys førstelag i en tellende kamp.

Med fra start var også Kevin de Bruyne. Den belgiske midtbanestjernen fikk en tidlig hjemreise fra Qatar-VM, da Belgias «gylne generasjon» røk ut allerede i gruppespillet.

Dermed har han og Haaland fått god tid sammen på treningsfeltet før alvoret i klubbfotballen braker løs igjen med ligacupoppgjøret mot Liverpool 22. desember.

Mens Haaland har brukt VM-pausen til ferie og trening, har Julián Álvarez storspilt for Argentina:

Mot Girona på Etihad Campus brukte de Bruyne fem minutter før han snappet ballen høyt i banen, og plasserte inn 1–0.

Drøye ti minutter senere var de Bruyne tilbake i sin mer vante rolle som servitør. 31-åringen fikk ballen av Riyad Mahrez til høyre i feltet, før han fant Haaland foran mål.

Jærbuen gjorde ingen feil, og doblet ledelsen for Manchester City.

Girona gikk inn i ligapausen på 13. plass i LaLiga, og til tross for to raske baklengs løftet de seg mot andreplassen i Premier League.

De kom imidlertid ikke nærmere enn en heading fra Valentina Castellanos i stolpen like før pause.

Manchester City ledet med det 2–0 halvveis, og omtrent et kvarter ut i den andre omgangen var lørdagens kamptrening over for Haaland.

Inn kom Bobb, og på sidelinjen kunne man se at Haaland tok seg god tid til å skrive autografer til de unge supporterne som hadde tatt turen denne kjølige desemberdagen.

Girona var nærmest scoring den siste halvtimen, men da tverrliggeren sto i veien ble den spanske klubben stående uten mål.

Det endte dermed med tomålsseier til Manchester City.

Etter hjemmekampen mot Liverpool i ligacupen førstkommende torsdag, venter Leeds borte 28. desember i Manchester Citys første Premier League-kamp etter VM-pausen.