– FIFA og UEFAs regler som krever at nye konkurranser må godkjennes på forhånd, er i samsvar med EU-konkurransereglene, sier rådgiver Athanasios Rantos ved EU-domstolen i en utkallelse.

Nyheten om at flere av Europas største klubber ville danne en egen «Super League» rystet fotballverdenen.

Da nyheten om ligaen sprakk, reagerte UEFA kraftig. UEFA og FIFA har nå fått medhold i saken.

– Reglene til fotballorganisasjonene UEFA og FIFA som gir dem retten til å hindre klubber i å bli med i en opprørsliga og straffe spillere som gjør det, er i samsvar med EU-konkurranseregler, sa rådgiveren for Europas høyeste domstol torsdag.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Inter Milan, Juventus, Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid var klubbene som startet planene.

Supporterne til klubbene protesterte og alle klubbene, bortsett fra Juventus, Barcelona og Real Madrid trakk seg fra planene kun få dager etter.

UEFA opprettet i mai sak mot de tre klubbene på grunn av «et potensielt brudd på UEFAs juridiske rammer».

Rantos som er rådgiver til EU-domstolen i saken har altså kommet frem til at UEFA ikke driver et urettferdig monopol ved å true om å straffe klubbene som vil lage konkurranser uten autorisasjon.

Odd Stemsrud er partner i Advokatfirmaet Grette AS. Han forteller til VG at det ikke er utenkelig at EU-domstolen faller ned på en annen avgjørelse enn forslaget til Rantos.

– EU-domstolen følger statistisk generaladvokatens forslag i ca. 80 % av sakene. I disse sakene er det imidlertid klart at generaladvokaten har inntatt en konservativ linje, så det kan ikke utelukkes at EU-domstolen heller vil bekrefte Europakommisjonens og General Courts standpunkt i saken, fremfor generaladvokatens forslag, sier Stemsrud til VG.