– Vi viste noe helt spesielt i dag. Det å vinne her er ikke enkelt, sier Martin Ødegaard til Sky Sports.

For presset på «The Gunners» var merkbart før skjebnekampen mot et Newcastle som nærmer seg spill i Champions League for første gang siden 2002/03.

Et tap ville gjort at serieleder Manchester City og Erling Braut Haaland kunne skaffe seg en luke på syv poeng før sesongens tre siste kamper, og langt på vei avgjøre tittelkampen.

Da passet det godt at Martin Ødegaard tok ansvaret en kaptein verdig:

Drammenseren mottok ballen drøye 30 meter fra mål, brukte et touch på å legge ballen til rette og banket langskuddet hardt forbi Newcastle-keeper Nick Pope.

– Ødegaard er en spiller som tar pusten fra deg. Han er magisk med ballen, så selvsikker og så rolig. Uten tvil en av de beste spillerne denne sesongen, sier tidligere Liverpool- og England-spiller Stephen Warnock på BBC.

24-åringen er oppe i 15 scoringer i Premier League denne sesongen.

Han tangerer dermed Arsenal-rekorden for flest scoringer på en Premier League-sesong fra en midtbanespiller.

Cesc Fabregas noterte seg også for 15 mål fra midtbanen i 2009/10-sesongen.

– Brukbart det, sier Ødegaard til Viaplay om den fasiten.

– Det var en krigeseier og sliteseier. Vi vinner på en litt annen måte enn det vi pleier kanskje, men desto deiligere er det nesten.

– Vi er et ungt lag. Mange som forbinder oss med fint spill, men noen ganger må du vinne på en annen måte. Du må være mer kynisk og der har vi tatt mange steg, sier Ødegaard som hadde en stor sjanse til å øke ledelsen rett før pause. Høyrebeinskuddet ble reddet av Newcastle-keeper Nick Pope.

– Jeg var litt forbanna på den. Jeg burde satt den i andre hjørnet, sier Ødegaard til Viaplay.

BLE STOPPET: Eddie Pope hindrer Martin Ødegaard fra å bli tomålsscorer. Foto: Jon Super / AP

Newcastle var langt fra ufarlige foran et kokende hjemmepublikum på St James’ Park.

«The Magpies» traff stolpen flere ganger og Arsenal-keeper Aaron Ramsdale vartet opp med redning på redning i ettermiddagssola.

Og der Newcastle sløste med sjansene utnyttet Arsenal sine til det fulle.

I kampens 71. minutt skrudde Gabriel Martinelli på turboen, passerte Sven Botman og banket ballen inn foran mål fra dødlinjen. En uheldig Fabian Schär kastet desperat frem en fot - og satte ballen i eget nett.

Seieren gjør at Arsenal klatrer opp i ryggen på serieleder Manchester City - kun ett poeng bak, men med en kamp mer spilt.

– Vi må bare fortsette og kjempe helt til det siste. Alt kan skje og vi må være forberedt på det, oppsummerer Ødegaard om innspurten av sesongen.

Newcastle har fortsatt tredjeplassen i Premier League, men kan bli tatt igjen av Manchester United som har én kamp mindre spilt.

Arsenal har tre kamper igjen - mot Brighton (H), Nottingham Forest (B) og Wolverhampton.

City og Haaland har fire kamper igjen: Everton (B), Chelsea (H), Brighton (B) og Brentford (B).