– Vi har gjort det i tre-fire uker nå, det skjer hver gang. I dag var det første gang vi scoret med det trekket. Men ja, vi har gjort det de siste ukene, sier City-stopper Manuel Akanji til VG etter finaleseieren mot byrival Manchester United i FA-cupfinalen på Wembley.

Trekket VG spør om, er følgende: Ilkay Gündogan spilte ballen direkte tilbake til målvakt Stefan Ortega fra avspark.

Han slo ballen direkte til Haaland, som var ute ved kanten på motsatt banehalvdel. Jærbuen vant sin duell mot Casemiro. Ballen dalte perfekt for Gündogan etter neste situasjon.

Han klinket til på hel volley og City sjokkerte United med sin scoring etter bare 13 sekunder:

– I begynnelsen av kampen ønsker du ikke å bli presset når du sentrer tilbake til målvakten. Det er derfor vi slår den langt for å få ballen inn på motstanderens banehalvdel, slik at de havner under press. Det skjedde i dag, og vi skapte en mulighet ut av det, sier sveitseren Akanji på VGs spørsmål om tanken bak tilnærmingen.

Det kunne minne litt om Flo-pasningen Egil «Drillo» Olsens norske landslag gjorde til sitt varemerke på 90-tallet.

Forskjellen er at målvakten slår pasningen i dette tilfellet, mot backen under Drillo.

Se alle høydepunktene fra FA-cupfinalen på Wembley her:

Spurt om åpningsmålet var innøvd, svarer manager Pep Guardiola i ekstase under BBCs studiosending:

– Det var på grunn av en genial manager, sa spanjolen, og gestikulerte med hånden at han siktet til langpasningen mot Haaland.

– Jeg sa «send ballen til Erling», sier han videre mens han ler.

BBCs profilerte programleder Gary Lineker spøker med at det er problemet med Guardiola, det handler bare om langpasninger med ham. Kommentaren er åpenbart ironisk ment, ettersom Manchester City er kjent for sin ballinnehavende spillestil.

– Jeg tilpasser meg engelsk fotball, spøker Guardiola tilbake.

Gündogan ble den store helten med sine to volley-mål og blåtrøyene kan sikre «the treble» om de slår Inter i Champions League-finalen kommende helg.

Da blir de i så fall det andre engelske laget som vinner Premier League, FA-cupen og Champions League samme sesong. Det har kun Manchester United klart til nå.