– Jeg er veldig fornøyd. Jeg gjorde mitt beste og fikk ut det jeg var god for, sier Tandrevold til VG i Ruhpolding.

Hun innrømmer at hun var skikkelig nervøs før løpet. Så mye at hun nesten hadde glemt at idrett skal være gøy.

– For det er da jeg presterer best. Men heldigvis var mamma og pappa langs løypa, jeg hørte dem, da fikk jeg senket skuldrene, sier Tandrevold til VG.

Tandrevold vant 18,2 sekunder foran svenske Mona Brorsson i mål. Det var hennes andre verdenscupseier denne sesongen, og tredje seier totalt – det er ingen tvil om at hun er midt i sin klart beste sesong i karrieren.

27-åringen fortalte også at hun var helt svimmel etter innsatsen på sprinten.

– Jeg måtte grave skikkelig dypt for å ta ut det siste. Jeg var skikkelig svimmel da jeg kom i mål. Det var ingen til å ta av meg skiene heller. Jeg måtte få i meg litt sukker, sier Tandrevold til VG og smiler.

– Perfeksjon, ropte NRK-kommentator Jann Post da Tandrevold hadde sendt av gårde det siste skuddet.

Mona Brorsson ser ut til å redde dagen for Sverige - åtte tiendedeler foran Lisa Vittozzi. 2. plass i verdenscupen er karrierebeste for Brorson. Hun smilte stort etter målgang og flekset armmusklene.

Tandrevold gikk godt fra start til mål og skjøt fullt hus på liggende og satte standarden. Fra startnummer tre tok hun ikke uventet en soleklar ledelse ut fra første skyting. Tyske Franziska Preuss, italienske Julia Simon og svenske Mona Brorsson og Linn Persson gikk ut fra liggende skyting på bedre tid enn Tandrevold på 5. plass, men ingen var mer enn 4,4 sekunder foran Tandrevold.

Tandrevold ledet ut fra stående skyting og økte avstanden til alle de nærmeste konkurrentene inn mot mål.

Men Preuss, som ledet etter første skyting, bommet to ganger på stående og var ute av seierskampen. Tandrevold leder etter andre skyting og i mål foreløpig. Hun endte over 50 sekunder bak Tandrevold. Julia Simon sluknet også med to bom på stående og endte langt bak.

Karoline Knotten var skuffet etter sitt løp, mens Juni Arnekleiv kom på 11. plass. Hun var veldig imponert over Tandrevold som vant med solid margin.

– Hun har fått det skikkelig til på sprint, sier Arnekleiv til VG.