Tobias Vonheim Norbye hadde allerede onsdag sin første økt med Gutan og trener med TIL ut uken.

Ifølge team manager i TIL Lars Petter Kræmer-Andressen har klubben «dialog med Alta på flere ting», men bekrefter at TIL ønsker å få begge Norbye-guttene til Nordens Paris.

– Det er for tidlig å si om vi får til noe, men nå er Tobias og trener med oss, så kommer Jonathan fredag kveld og trener med oss lørdag. Det jeg kan si er at vi er interessert i begge, sier Kræmer-Andressen til iTromsø.

Viking, Glimt og TIL

De talentfulle Alta-brødrene har dette året vært på opphold i både Bodø/Glimt og Viking og er ønsket av flere klubber. Jonathan har tidligere spilt for TILs G14-lag i nasjonal serie og får nå altså økt med A-laget lørdag.

Tobias hadde torsdag sin andre økt med TIL og spilte i år 23 kamper for Alta i 2.-divisjon tross sin unge alder.

– Veldig artig å være her og kjenne på nivået og se hvor lista ligger i forhold til de beste lagene i Eliteserien og få litt referanser og erfaring fra høyt nivå. Vi har tidligere vært i Viking og i Glimt og nå her, så man får sjekket litt de forskjellige plassene, hvordan det er, for når man er klar til å ta steget videre fra Alta, sier Tobias Vonheim Norbye til iTromsø.

– Er du klar til å ta steget allerede nå føler du?

– Dette var min første ordentlige sesong i Alta med masse spilletid, så jeg stresser ikke med det. Det handler om å vise frem bedre kvaliteter og så ta steget når man føler man er klar for det.

– Er det slik at du og broren din helst vil spille sammen?

– Det er ikke så nøye om vi spiller sammen eller mot hverandre. Vi har spilt sammen siden vi var 3–4–5 år gamle, så det er ikke det som er viktigst. Det viktige er å spille kamper på høyest mulig nivå. Om det er i samme klubb, om han er i Bodø, Tromsø eller Viking, er ikke så nøye egentlig.

Fredag kommer lillebror Jonathan (15) til Tromsø og lørdag er de begge på plass på Alfheim på treningsfeltet og blir i byen ut uka.

– Det er en mulighet her i Tromsø. Jeg snakker med Gaute (Helstrup) og Lars Petter (Kræmer-Andressen) om hva de tenker og hva some r det beste for meg. Tromsø er definitivt aktuelt og en mulighet. Det er heller ikke så langt unna Alta, dersom man vil hjem i helgene. Det er et bra nivå, fine gutter, så det er definitivt aktuelt å dra til Tromsø, sier 17-åringen.

Men ifølge 17-åringen er ingen bager pakket for verken han eller broren.

– Vi må ta noen samtaler rundt middagsbordet når vi kommer hjem og se hva som er best. Om det er Alta, Viking, Tromsø eller Bodø. Vi får bare se, smiler Norbye, som beskriver seg som en «ballspillende stopper».

Fornøyd TIL-trener

TIL-trener Gaute Helstrup har latt seg imponere av Tobias Vonheim Norbye (17) etter å ha sett den unge stopperen i to økter med A-laget nå.

– Jeg syns han gjør en fin økt i dag. Han har kommet ganske langt for alderen sin. En artig spiller å bli enda mer kjent med. Så har han fått fine utfordringer i det Alta-miljøet i år, sier Helstrup og kommer med følgende vurdering av spilleren.

– Han har en ganske bra fysisk pakke allerede til å være så ung. Og så viser han litt ro med ballen også her i dag. Han har mye, og så er det mye å lære og utvikle som for alle andre.

Viking ønsker yngstemann

Spillerutvikler i Viking, Rune Repvik, var imponert over Vonheim Norbye-brødrene da de besøkte Stavanger-klubben i høst og bekrefter en interesse.

– Jonathan og Tobias var på besøk her og gjorde et veldig godt inntrykk. Det er to spillere vi har fulgt lenge, så har vi prøvd flere ganger å få de ned og det klaffet i høst og de hadde et veldig fint opphold her. Det har gjort at vi har vist en interesse overfor Alta, så vil tiden vise om vi får til noe, sier Repvik.

iTromsø vet at Viking har rettet fokuset mot den yngste av de brødrene.

– I utgangspunktet er det Jonathan, ja. Vi synes han gjorde et veldig godt inntrykk både han og broren da de trente med oss. Klart, det er interessant for oss å prøve å få til noe, men vi skjønner det er stor konkurranse der, så vi får se hva som skjer, sier Nevland til iTromsø.

– Har dere kommet med konkret bud til Alta på Jonathan?

– Vi har vært og er i dialog med Alta, så får vi se om det blir noe ut av det. Vi har i hvert fall vist vår interesse, sier Nevland.

– Du sier det er stor konkurranse. Tror du Viking kan få han?

– Vi hadde ikke vist interesse om vi ikke trodde det var mulig. Men det er ikke vi som bestemmer det. Vi gjør det vi kan fra vår kant, så får vi se hva det ender opp med til slutt.