Det betyr at Kongsvinger har 37 poeng, Fredrikstad 35 og KFUM Oslo 34 poeng.

Riki Alba (28) sendte Fredrikstad i ledelsen på Ekebergsletta - etter å ha vært benket mot Bryne sist.

Men Simen Hestnes (27) utlignet til 1–1 for KFUM Oslo etter en fabelaktig hælpasning fra Obilor Okeke (som i fjor spilte for FFK).

Før timen var gått hadde KFUM snudd til 2–1 ved Remi-André Svindland.

MATCHVINNER: Remi-André Svindland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Det hadde jeg ikke trodd etter at KFUM hadde kommet under FFK. Likevel klarer de å snu, sier en imponert Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

– KFUM leker fotball. Det er gøy å se at de lykkes på så høyt nivå, sier hans kollega Jesper Mathisen på direkten.

Dette er første gang denne sesongen at Fredrikstad slipper inn mer enn ett mål i en ligakamp.

Kongsvinger fikk en tung start på høstsesongen med hjemmetap mot Raufoss på Gjemselund, så reiste de seg mot Ranheim i midtuken, og søndag ble Åsane sendt hjem med tap.

Mats Haakenstad lurte med blikket to Åsane-forsvare og sendte så ballen i krysset til 3–1 for Kongsvinger. Foto: Marius Simensen / NTB

Åsane sjokkerte hjemmepublikummet ved å ta ledelsen, men Kongsvinger hadde snudd til 2–1 tidlig i 2. om gang etter scoringer av Martin Andersen og Ludvig Langrekken.

Så lurte Mats Haakenstad hele Åsane-forsvaret bare med et blikk - og dundret så ballen i krysset til 3–1 for Kongsvinger, som kanskje likevel hadde sin bestemann i målvakten August Strömberg.

• Jerv var i det gavmilde hjørnet i Kristiansund og ga bort to mål til glitrende Marius Broholm i 1. omgang. Samme Broholm la opp til Mikkel Raknebergs 3–1-scoring. Det betyr at Kristiansund henger med i opprykkskampen.

• Start tok igjen Sogndal på tabellen takket være 2–0 seieren på hjemmebane.

• Ranheim slo endelig til etter seks strake tap. Flom-rammede Mjøndalen klarte ikke å tette igjen.

• Skeid ledet lenge, men Raufoss snudde kampen i løpet av få minutter på slutten etter mål av Loris Mettler og Ryan Nelson. Det betyr at Oslo-laget er desidert jumbo.

Resultater:

Kristiansund-Jerv 3–1, Mjøndalen-Ranheim 1–2, Sandnes Ulf-Moss 2–0, Skeid-Raufoss 1–2, KFUM Oslo-Fredrikstad 2–1, Bryne-Hødd 2–1, Kongsvinger-Åsane 3-1, Start-Sogndal 2–0.