Rubiales kommer ikke til å trekke seg som forbundssjef. På en ekstraordinær generalforsamling i Madrid fredag beklager fotballtoppen kysset.

– Jeg gjorde en feil, og det var ikke passende å gjøre det jeg gjorde. Er det alvorlig nok til at jeg går av? Jeg kommer ikke til å gå av, slo Rubiales fast.

Forbundssjefen ropte «Jeg kommer ikke til å gå av» tre ganger til forsamlingen.

– Jeg beklager uforbeholdent, men jeg fortjener ikke denne menneskejakten jeg har lidd, sa Rubiales videre ifølge BBC.

Torsdag meldte Fifa at de hadde åpnet en disiplinærsak mot ham basert på hendelsen som fant sted under VM-finalen.

Se situasjonen øverst i saken!

NEKTER Å GÅ AV: Luis Rubiales nekter å trekke seg som forbundssjef i det spanske fotballforbundet. Foto: Juan Carlos Hidalgo / EPA / NTB

Etter at det spanske landslaget tok nasjonens aller første VM-gull på kvinnesiden søndag, ble VM-heltene gratulert av fotballpresidenten. Rubiales omfavnet spillerne, men etter å ha gitt en klem til den tidligere Barcelona-stjernen Jennifer Hermoso, kysset forbundssjefen henne på munnen.

– Eeeh, men jeg likte det ikke, sa Hermoso om kysset under en livesending på Instagram etter finalen, gjengitt i den spanske storavisen Marca.

– Det var et spontant kyss. Gjensidig, euforisk og samtykkende. Det er nøkkelen her, sa forbundssjefen på generalforsamlingen fredag, ifølge BBC.

Kysset skapte store reaksjoner. Spanias statsminister Pedro Sánchez var blant dem som gikk hardt ut mot Rubiales i etterkant av VM-finalen.